Bogdan Diaconu: Se încearcă decredibilizarea Bisericii. BOR a avut un rol esenţial în continuitatea naţiunii române VIDEO

Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită (PRU), solicită Parlamentului să urgenteze discutarea propunerii legislative cetățenești cu privire la redefinirea familiei, astfel încât să poată fi convocat referendumul pentru modificarea Constituției odată cu alegerile parlamentare.

29 oct. 2016, 11:46
Bogdan Diaconu: Se încearcă decredibilizarea Bisericii. BOR a avut un rol esenţial în continuitatea naţiunii române VIDEO

„Solicităm Senatului și Camerei Deputaților să urgenteze discutarea în Parlament a demersului Coaliției pentru familie și BOR, astfel încât să reușim să convocăm referendumul pentru modificarea Constituției, așa cum Coaliția pentru familie a cerut, în data de 11 decembrie, odată cu alegerile parlamentare”, a declarat Diaconu, sâmbătă, la o conferință de presă.

El a susținut că demersul de strângere a 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituției și de a introduce în textul acesteia faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie a generat o „acțiune fără precedent de atac la adresa BOR”.

„Observăm o serie de înalți prelați care sunt plimbați prin fața camerelor de luat vederi la DNA sau la alte parchete pentru tot felul de suspiciuni mai mult sau mai puțin credibile. L-am văzut pe Înalt Preasfinția Sa Sofronie, pe Înalt Preasfinția Sa Teodosie al Tomisului, pe Înalt Preasfinția Sa Streza. Acest lucru trebuie să înceteze. Trebuie să înțelegem cu toții, și instituțiile statului de drept trebuie să înțeleagă, că BOR a avut un rol esențial în continuitatea națiunii române în momentele critice. PRU își exprimă cu fermitate sprijinul atât pentru BOR, cât și pentru demersul Coaliției pentru familie pentru modificarea Constituției în sensul de a stabili foarte clar că familia este reprezentată de uniunea între bărbat și femeie”, a spus Diaconu.

Curtea Constituțională a amânat pentru 29 noiembrie dezbaterile asupra sesizării referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, dată la care va decide dacă va trimite Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg o serie de întrebări, a anunțat joi președintele CCR, Valer Dorneanu.

Coaliția pentru Familie a depus la Parlament o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, inițiativa fiind semnată de 3 milioane de cetățeni.

Formularea propusă pentru art. 48 alin. 1 din Constituție este: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la „căsătoria dintre soți”.

În iulie, CCR a constatat că propunerea îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.