Bogdan Juratoni: Cu banii din argintul de la CE îmi voi mobila garsoniera

Bogdan Juratoni, proaspăt vicecampion european la box, a declarat că îşi va mobila garsoniera pe care a primit-o anul trecut cu banii obţinuţi în urma rezultatului obţinut săptămâna trecută la Minsk.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 14:06
Bogdan Juratoni: Cu banii din argintul de la CE îmi voi mobila garsoniera

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am obţinut acest rezultat, că m-a ţinut tare şi am reuşit să ajung în finală la Europene. După ce m-am calificat anul trecut la Jocurile Olimpice am primit o garsonieră de la «sociale», iar acum o să o mobilez că nu am avut bani până acum„, a spus Bogdan Juratoni, care a devenit la Minsk vicecampion european la box.

Întrebat dacă nu este tentat de o trecere la profesionişti, Juratoni a răspuns: „Am trecut la profesionişti şi la APB şi vreau să mă calific la JO prin această probă. La o rentă viageră nu e aşa uşor de renunţat. De ce să nu încerc să o iau şi pe aceea dacă o să am posibilitatea? Dacă o să o duc prea bine şi o să am vile, piscine şi o viaţă asigurată, atunci nu o să mă mai gândesc la ea„.

Bogdan Juratoni a afirmat că a avut emoţii în finală, însă crede că ar fi meritat să o câştige. „În finală am avut emoţii, am început mai greu şi am pierdut prima repriză şi cred că le-am câştigat pe celalte două. Până la urmă decizia arbitrilor a fost 2-1. Am avut ceva probleme şi la mână, dar nu m-a încurcat în turneu. Nu pot spune că am pierdut din cauza asta„, a explicat Juratoni.

Juratoni nu crede că antrenorul coordonator al lotului, Marian Simion, mai este supărat pe el după ce a plecat din cantonament chiar în ziua de Paşte. „Nu cred că mai e supărat pe mine. Dacă şi acum e supărat pe mine când am luat medalie, atunci când o să îi treacă?”, a subliniat Juratoni.

Antrenorul Marian Simion este de părere că Bogdan Juratoni ar fi putut obţine medalia de aur la această ediţie a Campionatelor Europene. „Sunt bucuros că după atâţia ani de zile avem iar o finală de campionat european. Echipa este foarte tânără şi încercăm să scoatem campioni olimpici. Bogdan ne-a scăpat medalia de aur printre degete, din păcate„, a menţionat Simion.

Directorul tehnic al loturilor naţionale, Relu Auraş, consideră că România începe să conteze din nou în boxul amator. „Se pare că începem să intrăm iar în lumea mare a boxului amator. Iar stilurile de acum se apropie de boxul profesionist. Este boxul adevărat. Asta se şi vrea, ca boxerii care trec la profesionism să poată concura şi la Jocurile Olimpice, iar cei care sunt în VSB vor participa şi la CE, CM şi JO. Ca o noutate se vor califica la JO primii patru clasaţi la profesionişti de la VSB. VSB este o trecere de la amatori la profesionişti. Sportivii noştri primesc bani de la VSB, 2.500 de dolari pe lună, iar pentru un meci câştigat obţine 5.000 de euro. Astfel, se pot câştiga uşor 6-7.000 de dolari pe lună”, a explicat Auraş.

Relu Auraş a precizat că pugiliştii români sunt dezavantajaţi la concursurile internaţionale deoarece România nu este reprezentată în structurile forurilor internaţionale. „Nu avem încă oameni în structurile de la AIBA, iar asta contează. Dacă nu ai pe nimeni, eşti al nimănui. Asta e datoria noastră, să încercăm să băgăm oameni în acele structuri. Oricât am fi noi de grozavi, nu avem nevoie să ne dea, dar măcar să nu ne ia, pentru că puteam foarte bine să ne întoarcem cu un campion european„, a precizat Auraş.

Preşedintele FR de Box, Leonard Doroftei, crede că Bogdan Juratoni poate deveni campion olimpic. „Ce am văzut acolo e pe sufletul meu. Boxul s-a schimbat, s-a întors cu ani în urmă când lupta de aproape se puncta cel mai bine. Nu mai este pe punctaj, ci pe lupta de aproape, iar noi asta ştim să facem. Juratoni poate fi viitorul campion olimpic al României. Are posibilitatea să facă şi bani şi performanţă”, a conchis Doroftei.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat că rezultatul lui Juratoni este unul foarte bun având în vedere lipsa de finanţare. „Îl felicit pe Bogdan, dar şi pe tot staful tehnic. Ştiu că nu au beneficiat de cele mai bune condiţii, dar cu atât mai mult apreciez efortul lor şi înţelegerea de care au dat dovadă. Competiţia este foarte acerbă în boxul amator. Cu atât mai surprinzător pentru unii e acest succes. Vă asigur că premierea se va face la timp şi că vom fi alături de el şi de tot lotul de box. Această victorie îmi dă speranţe pentru 2016”, a mai spus Băniciou.

Bogdan Juratoni a pierdut, sâmbătă, finala categoriei 75 de kilograme din cadrul Campionatelor Europenede box de la Minsk, el obţinând astfel medalia de argint. Juratoni a fost învins în finală de irlandezul Jason Quigley, decizia arbitrilor fiind de 2 la 1.