Schimbare la Parchetul General: Bogdan Licu nu mai conduce Secţia Penală

Procurorul Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, a confirmat luni că a emis un ordin prin care Secția de Urmărire Penală va fi coordonată de Codruț Olaru, adjunctul procurorului general. 

08 feb. 2016, 08:07
Schimbare la Parchetul General: Bogdan Licu nu mai conduce Secţia Penală

Bogdan Licu asigură interimatul la conducerea Ministerului Public, după ce Tiberiu Nițu și-a dat demisia din funcția de procuror general.

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, a confirmat săptămâna trecută că va prelua interimatul la conducerea Parchetului General, după demisia lui Tiberiu Nițu din funcția de procuror general.

Atât Bogdan Licu, cât şi Tiberiu Niţu s-au abţinut să semneze cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, cerere trimisă Senatului, pe motive de incompatibilitate. Licu a motivat că şi-a susţinut teza de doctorat cu Gabriel Oprea, iar Tiberiu Niţu este parte dosarul fostului ministru de Interne, ca beneficiar al unei coloane oficiale de la MInisterul de Interne.

Cererea DNA a fost semnată în cele din urmă de Codruţ Olaru, adjunctul procurorului general.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Public, Bogdan Licu a absolvit cursuri în securitate națională la Universitatea Națională de Apărare (2003), în domeniul combaterii contrafacerilor (Washington D.C., 2004) și în domeniul siguranței naționale în cadrul Serviciului Român de Informații prin Academia Națională de Informații — Colegiul Superior de Siguranță Națională (2004).

A obținut diploma de master în drept penal la Facultatea de Drept ”Nicolae Titulescu” din București (2003-2004), diploma de masterat privind relațiile internaționale și integrare europeană în cadrul Școlii Superioare de Studii Politice și Administrative (2004 — 2006) și diploma de doctorat în științe militare și informații, cu tema ”Corupția, risc major la adresa securității naționale”, în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (2011), potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

A urmat un cursuri de perfecționare în Lupta împotriva fraudelor din domeniul fondurilor comunitare și Infracțiuni care aduc atingere intereselor Uniunii Europene, privind corupția, spălarea banilor, contrabanda și contrafacerile, în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă (2005).