Bogdan Lobonţ se retrage la amicalul ROMÂNIA-FINLANDA. Ce carieră va urma „MISTER PISICA”

Bogdan Lobonţ şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător şi a anunţaz, luni, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare intenţionează să-şi "clădească fundaţia" pentru a ajunge antrenor.

04 iun. 2018, 11:12
Bogdan Lobonţ se retrage la amicalul ROMÂNIA-FINLANDA. Ce carieră va urma „MISTER PISICA”

Bogdan Lobonţ, 40 de ani, ar putea juca, marţi, câteva minute, în meciul amical România – Finlanda, programat la Ploieşti, pe Stadionul „Ilie Oană”, de la ora 20:30.

„Împreună cu staful echipei naţionale am luat în calcul toate scenariile posibile. În fucţie de ceea ce va fi, o să luăm decizia cea mai bună. Am luat în calcul orice scenariu. Eu mă bucur că sunt aici. Am primit multe telefoane, i-am luat pe mulţi prin surprindere cu decizia mea. Dar acest lucru trebuie să se întâmple. Ce se va întâmpla de poimâine? Eu încerc să-mi clădesc fundaţia. Mi-am dorit înainte de a fi junior să ajung antrenor. Eu am învăţat de la fiecare. Nu ştiu dacă voi fi antrenor, dar cu siguranţă mă văd antrenor. E prematur să spun acum ce echipă mi-aş dori să antrenez. Rămâne de văzut cum va fi antrenorul Bogdan Lobonţ, trebuie să gestionezi un lot de jucători, un staff, suporterii. Practic toată energia trebuie să fie multiplicată la acest număr de persoane”, a declarat Bogdan Lobonţ.

Bogdan Lobonţ şi-a anunţat RETRAGEREA. Scrisoare emoţionantă postată pe site-ul celor de la AS Roma

„Las în spate o pagină importantă de istorie, am întors pagina şi pornesc la alta. Trebuie să o umplu. Aşa cum au procedat alţii cu mine, voi face şi eu. Fiecare zi pe care am petrecut-o în cantonamentul echipei naţionale, fiecare jucător cu care am petrecut timp aici, a contat. De la fiecare am avut de învăţat câte ceva şi asta vreau să fac şi eu în continuare. Normal că îmi amintesc debutul, în 1997, cu Andorra. Pe primul loc aş pune egalul cu Olanda, de la Constanţa, unde am făcut un pas important pentru Euro. Eu am încercat să trăiesc momentul tot timpul. Echipa naţională mi-a dat totul, câţi jucători nu-şi doresc să îmbrace tricoul naţionalei? E o mare onoare. E o luptă continuă”, a mai spus portarul.

„Voi, ziariștii, ați fost colegii mei de călătorie. Sunt foarte emoționat, am ochii împăienjăniți. Gata, de acum sunt Mister Pisica!”, a încheiat Bogdan Lobonț.

Bogdan Lobonţ a activat în cariera sa la Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma. Are 85 de selecţii la echipa naţională.