Bogdan Niculescu Duvăz: USL are nevoie de unitate internă

USL are nevoie de unitate internă şi să susţină guvernul Ponta, altfel Traian Băsescu va face rău guvernării şi USL va irosi principalul beneficiu - stabilizarea economică, consideră deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz.

RomaniaTV.net
23 aug. 2013, 12:50
Bogdan Niculescu Duvăz: USL are nevoie de unitate internă

‘La opt luni de la alegeri, nu nemulţumirile interne, inerente până la urmă unei guvernări după criza economică, trebuie să prevaleze, ci unitatea de acţiune şi înţelegerea comună a obiectivelor politice, pentru a putea realiza mai departe proiectele la care USL s-a angajat: schimbarea regimului Băsescu, redresarea economică de după criză şi îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a cetăţenilor. Creşterea economică pe primele două trimestre, însoţită şi de un an agricol bun care va consolida creşterea pe tot anul 2013; reducerea TVA la pâine; creşterea absorbţiei fondurilor europene de la 7% la 21% în paralel cu îmbunătăţirea indicatorilor macroeconomici, sunt dovezi că USL face ce trebuie, însă toate acestea trebuie să ajungă la cei care ne susţin’, susţine Duvăz într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

În opinia acestuia, o guvernare fără susţinere politică de la baza partidelor din alianţă înseamnă o guvernare fără forţă, ori guvernarea are nevoie de sprijin politic solid ‘pentru a face faţă războiului în care Traian Băsescu cu obiective clare electorale, târăşte acum guvernul şi USL’.

‘După 10 ani cu Traian Băsescu, România are nevoie de o schimbare şi de un alt model de preşedinte, iar USL trebuie sa arate ca propune lucruri care contează, care au efect pozitiv pentru cetăţeni şi pe care le poate susţine politic prin guvernarea centrală şi locală. USL are nevoie de coeziune şi remobilizarea bazei politice, de reluarea dialogului cu votanţii săi, de promovarea proiectelor sale politice de către un guvern puternic, pentru că doar aşa va păstra încrederea cetăţenilor şi va putea să realizeze până la capăt schimbarea pe care oamenii o aşteaptă’ a mai spus deputatul PSD.