Bogdan Olteanu, audiat la DNA: Eu mi-aş dori din toată inima să fiu liber UPDATE

Publicat: Miercuri, 10 August 2016 11:19 // Actualizat: Miercuri, 10 August 2016 16:27 // Sursa: romaniatv.net

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, s-a prezentat, miercuri, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. El se află în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile în acest dosar.

Foto: Romania TV

UPDATE Bogdan Olteanu a stat cinci ore la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. La ieșire el a declarat că a suportat deja consecințele și a pierdut ce avea de pierdut, iar de acum încolo rămâne să-și demonstreze nevinovăția.

"Pentru mine ce era să se întâmple s-a întâmplat, am suportat consecințele și am pierdut ce aveam de pierdut. De acum încolo rămâne să reușesc să îmi găsesc dreptatea, îmi pledez nevinovăția, lucrurile vor merge înainte potrivit procedurilor", a spus Bogdan Olteanu, potrivit Agerpres.

Bogdan Olteanu a mai spus că speră ca joi, după judecarea contestaţiei sale, instanţa supremă să retragă măsura arestului la domiciliu şi să fie lăsat liber.

“Eu mi-aş dori din toată inima să fiu liber”, a precizat Olteanu. El nu a dorit să facă cunoscute amănunte din dosar.

 

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

"În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu — n.r.) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (Liviu Mihaiu — n.r.). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susțin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul unui partid politic.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

CITEŞTE ŞI: Biroul Permanent al Camerei se reuneşte miercuri pentru a lua act de demisia lui Olteanu

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H