Bogdan Olteanu, interceptat: Vîntu n-avea probleme de bani cu mine, noi aveam alte promisiuni

Publicat: Miercuri, 19 Octombrie 2016 15:32 // Actualizat: Miercuri, 19 Octombrie 2016 15:32 // Sursa: romaniatv.net

Stenograme din dosarul Bogdan Olteanu, publicate de Digi24, scot la iveală faptul că în februarie 2016 fostul viceguvernator BNR vorbea cu unul din apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu despre banii plătiţi în 2008 pentru numirea lui Liviu Mihaiu în postul de guvernator al Administraţiei Deltei Dunării. Bogdan Olteanu nega că ar fi primit bani, ci doar servicii de campanie electorală.

În februarie 2016, Bogdan Olteanu a fost interceptat în timp ce discuta cu Ion Ifteni, unul dintre apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, scrie Digi24. Cei doi au vorbit despre momentul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, în contextul începerii unei anchete DNA, şi despre banii daţi de Sorin Ovidiu Vîntu pentru această numire.

Ion Ifteni: „Spune că un milion a fost pentru numirea lui Liviu Mihaiu şi un milion pentru nu ştiu ce făceau ei atunci. (...) Şi m-a pus pe mine să te întreb şi te-am întrebat eu după aia, dacă totul e ok. Tu ai zis că e ok şi aşa a fost”.

Bogdan Olteanu: „El n-avea, măi, probleme că... de bani cu mine, noi aveam alte promisiuni. El mi-a făcut promisiuni că mă ajută cu firma aia a lui de sondaje, îmi face nişte sondaje, îmi spune nişte date. Alea au fost lucrurile. Altele n-am avut”.

Cei doi au discutat şi despre prescripţia faptelor.

Bogdan Olteanu: „Băi, sunt opt ani din 2008”.

Ion Ifteni: „Da, da, da, da”.

Bogdan Olteanu: „Tot ce înseamnă infracţiuni până în 10 ani pedeapsă... se prescriu în opt ani. (...) Că n-a dat nimeni în cap la oameni sau ceva să fie pedepse d-alea mari sau ceva...”.

Ionuţ Eftimie, persoana despre care procurorii spun că a fost desemnată de Sorin Ovidiu Vântu să ducă banii pentru Bogdan Olteanu, a decris cu lux de amănunte acel moment într-o declaraţie dată achetatorilor: „În ambele situaţii, banii au fost daţi la sediul central al Partidului Naţional Liberal din strada Aviatorilor. Accesul în sediul partidului se realiza fără niciun fel de formalităţi, iar cu Bogdan Olteanu m-am întâlnit de fiecare dată în aceeaşi încăpere. Dacă nu greşesc, încăperea este situată la parterul clădirii, unde se ajunge urcând nişte trepte, făcând dreapta pe un hol şi intrând pe prima sau a doua uşă la stânga”.

Banii au fost scoşi de la un bancomat din Bulgaria. Procurorii au intrat în posesia dovezii care arată tranzacţia.

Ionuț Eftimie: „Bogdan Olteanu mă aştepta în camera respectivă, iar eu îi lăsam banii şi plecam, fără nicio altă discuţie. (...) De fiecare dată, banii au fost introduşi într-un rucsac sport negru cu galben, pe care l-am recuperat anterior (sic! - n.r.). Nu îmi amintesc cu exactitate dacă Bogdan Olteanu l-a restituit tatălui meu sau am venit să-l iau”.

Liviu Mihaiu, fostul guvernatorul al Deltei Dunării, susţine că aflat despre mită abia după numirea sa în funcţie.

Declaraţia lui Liviu Mihaiu: „La un moment dat, Vîntu m-a întrebat dacă vreau să fiu guvernator al Deltei Dunării, iar eu am fost de acord. Vîntu mi-a spus că se ocupă, că aranjează, însă nu îl credeam întotdeauna. (...) La scurt timp după ieşirea din mandatul de guvernator am aflat că Vîntu a dat bani pentru ca eu să fiu numit guvernator al Deltei Dunării."

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă când l-a numit pe Liviu Mihaiu la conducerea Administraţiei Deltei Dunării în schimbul unui milion de euro de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu.

De asemenea, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de alte fapte şi alte persoane. 

Citeşte şi: Bogdan Olteanu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan olteanu Liviu Mihaiu Sorin Ovidiu Vintu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7791
RON
13 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H