Bogdan Olteanu scapă de puşcărie ca urmare a prescrierii faptelor. Mai avea de executat trei ani

Bogdan Olteanu, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al BNR, scapă de condamnarea definitivă. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat, vineri, decizia instanţei de fond privind încetarea procesului penal, ca urmare a prescrierii faptelor.

31 mart. 2023, 20:50
Bogdan Olteanu scapă de puşcărie ca urmare a prescrierii faptelor. Mai avea de executat trei ani
Bogdan Olteanu scapă de puşcărie ca urmare a prescrierii faptelor. Mai avea de executat trei ani

Bogdan Olteanu scapă de puşcărie ca urmare a prescrierii faptelor. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor mai avea de executat trei ani de închisoare din condamnarea primită pentru trafic de influenţă. Pe lângă anularea condamnării, el a fost scutit şi de plata sumei de 20.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, bani ce vor fi achitaţi de statul român.

Citeşte şi: Cum arată Bogdan Olteanu după ce a ieşit din închisoare. Anii de detenţie şi-au pus amprenta asupra fostului viceguvernator al BNR

Bogdan Olteanu a fost printre primii beneficiari ai deciziei Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. În august 2020, acesta a obţinut în instanţă suspendarea executării pedepsei, fiind eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de cinci ani primită în dosarul în care a fost acuzat că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Citeşte şi: Bogdan Olteanu trebuie să arate judecătorilor chitanțe de 1 milion de euro. Fostul vicepreședinte al BNR riscă să ajungă la închisoare

Potrivit procurorilor, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, banii i-au fost remişi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.