Bogdan Olteanu, trecut în arest la domiciliu

Publicat: Joi, 01 Septembrie 2016 17:10 // Actualizat: Joi, 01 Septembrie 2016 17:14 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi ca fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu să fie eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu.

Foto: huff.ro

Decizia este definitivă.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan olteanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 sep 17:35
Răspunde | Votează email 0 email
un roman
altu mafiot de domiciliu de vila, asta-i justita statului de drept mafiot,justita de clasa,. care apara mafia aia mare de sus.
1
EUR
4.8254
RON
01 Apr
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H