Bogdan Popa, fost director în Primăria Capitalei, condamnat alături de Sorin Oprescu, dat în urmărire generală

Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, condamnat definitiv la 11 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul de corupţie în care este implicat Sorin Oprescu, a fost dat în urmărire generală.

13 mai 2022, 19:19
Bogdan Popa, fost director în Primăria Capitalei, condamnat alături de Sorin Oprescu, dat în urmărire generală

Polițiștii l-au căutat pe Bogdan Popa la domiciliu a-l duce la penitenciar și nu l-au găsit, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Oprescu. Imediat după, acesta a fost dat în urmărire generală.

„Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani şi 6 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a anunțat Poliţia Română, care a publicat la rubrica „Persoane urmărite” o poză cu Bogdan Popa.

Sorin Oprescu ar fi fugit în Grecia. A fost dat în urmărire internațională

La fel s-a întâmplat și în cazul lui Sorin Oprescu. După ce a fost condamnat definitiv la închisoare, vineri, oamenii legii l-au căutat la domiciliu şi, în urma verificărilor, autorităţile au stabilit că nu se mai află în România. Fostul primar a fost dat în urmărire internaţională.

Oprescu ar fi părăsit România în urmă cu două săptămâni, cu mașina. El ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, au spus surse judiciare. De asemenea, sursele menționate au precizat că în urmă cu două săptămâni nu exista niciun motiv legal pentru ca Sorin Oprescu să fie oprit din drumul său.

Până acum se spunea că fostul edil al Capitalei s-ar afla în Austria, unde locuiește băiatul său. Noile informații spun că Oprescu ar fi fost, într-adevăr, în vizită la băiatul lui în Austria, dar că ulterior ar fi plecat de acolo și s-ar fi refugiat în Grecia. Surse din anchetă au dezvăluit faptul că Sorin Oprescu s-ar afla în Halkidiki, unde ar avea o casă. El ar fi fost văzut astăzi cu barca.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani şi 8 luni de către Curtea de Apel Bucureşti, care l-a găsit vinovat pe acesta de luare de mită, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat, după ce a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise o condamnare la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Astăzi, judecătorii CAB au dublat pedeapsa pentru Sorin Oprescu, condamnându-l la 10 ani şi opt luni pentru corupţie.

Citește și Ce avere are Sorin Oprescu. Câți bani şi câte case şi terenuri pierde după condamnare
 

 

 


loading...
Partenerii noștri