Boicot al consilierilor şcolari, în prima zi de înscrieri la clasa pregătitoare, susţinut de Sindicatele Libere din Învăţământ

Publicat: Luni, 04 Martie 2019 15:49 // Actualizat: Luni, 04 Martie 2019 15:49 // Sursa: romaniatv.net

Protest al consilierilor școlari din București, Arad, Bistrița-Năsăud, Iași și Vrancea, nemulțumiți că Ministerul Educației nu le acordă o serie de sporuri salariale, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Consilierii au boicotat luni, 4 martie, între orele 10 și 12, activitățile de evaluare psihosomatică a copiilor, în vederea înscrierii la clasa pregătitoare, a informat FSLI. Contactată de Edupedu.ro, directoarea Centrului de Asistență Educațională București a declarat că în Capitală evaluările psihosomatice s-au desfășurat conform programărilor și că niciun copil nu a suferit, ca urmare a boicotului.

Foto: edupedu.ro

"O parte dintre colegii consilieri au semnat pentru acest boicot și ei nu au făcut evaluare psihosomatică astăzi. Însă având o rețea destul de cuprinzătoare, o parte semnificativă au efectuat activitățile de evaluare psihosomatică, astfel încât nu a avut niciun copil de suferit", a declarat Aurelia Stănculescu.

Citeşte şi CLASA PREGATITOARE 2019. Încep înscrierile în clasele primare. Tot ce trebuie să ştiţi

Care sunt nemulțumirile consilierilor școlari, transmise de FSLI:

"1. Sistarea plății sporului de învățământ special de 15% din salariul de bază, măsură anunțată de Ministerul Educației Naționale, deși consilierii școlari au beneficiat de acest spor anterior intrării în vigoare a Legii educației naționale nr. 1/2011, cât și în anul 2018, deoarece această categorie lucrează cu copiii cu cerințe educaționale speciale. Or, această măsură de neacordare a acestui spor, fără a fi operat o modificare legislativă a actelor normative care reglementează organizarea și funcționarea centrelor de resurse și asistență educațională sau a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, are un singur scop – economii la fondul de salarii, în detrimentul personalului didactic de predare angajat al acestor centre;

2. Refuzul MEN de a acorda personalului didactic de predare angajat al CMBRAE/CJRAE sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază, de care, potrivit Anexei nr. 1 la Legea-cadru nr. 153/2017, beneficiază, începând cu data de 1 decembrie 2018, toate categoriile de personal didactic de predare din învățământ".

Mai multe detalii pe edupedu.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
22 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H