„Boicot inedit”. Doi români au furat peste 1 milion de euro dintr-o mare bancă, pentru a dona persoanelor sărace, bolnave și bisericilor

Românii au început să boicoteze masiv băncile austriece Raiffeisen Bank și BCR, după ce țara noastră a fost umilită de Austria, pe fondul scandalului „Schengen". O întâmplare ce amintește de marile lanțuri străine din zona de finanțe a fost prezentată de presa locală, în acest context.

12 dec. 2022, 08:53
„Boicot inedit”. Doi români au furat peste 1 milion de euro dintr-o mare bancă, pentru a dona persoanelor sărace, bolnave și bisericilor

Act de filatropie făcut într-o manieră atipică. Două femei din România, foste angajate într-o bancă, parte a unui lanț celebru, au furat o sumă uriașă de bani din conturile companiei și le-au împărțit persoanelor sărace și bolnave.

Peste 1 milion de euro au furat femeile, foste angajate la o agenție bancară din județul Alba. Făptuitorii sunt două surori, care au fost trimise în judecată. Una dintre ele a fost condamnată la închisoare. Instanța a pronunțat cinci ani și șase luni de închisoare, pentru delapidare, informează Antena3.

Femeia a mărturisit că banii au ajuns la săraci și la biserici. Între timp, cealaltă femeie a decedat, în timpul anchetei.

 

Mare prejudiciu. Banca încă mai încearcă să recupereze banii pierduți

 

Tribunalul a respins acțiunea civilă, iar agenția bancară solicită acum recuperarea unui prejudiciu în valoare de 4,3 milioane de lei (n.r. – aproximativ 900.000 de euro), plus alte 235.000 de euro.

Banii au fost sustrași de cele două surori din conturile clienților băncilor, în perioada 2006 – 2016.

Cele două foste angajate ale băncii au profitat din plin de vulnerabilitățile banilor electronici și de pozițiile pe care le-au ocupat în companie.

Astfel, după ce șefii băncii au constatat fraudele, compania a trebuit să plătească sume dispărute din conturi pentru 168 de clienți.

 

Cele două femei care au furat din bancă pentru a dona săracilor au declarat în fața instaței că șefii se comportau execrabil cu ele

 

Femeile au făcut mai mult decât un boicot. Cele două persoane care s-au răzbunat și au comis prejudiciul au susținut mereu că nu au de unde să returneze banii către bancă, pentru că au făcut acte de filantropie. În plus, ele au mărturisit că erau nemulțumite de condițiile de muncă, de modul în care erau tratate de superiori și de salariile primite.

Femeia condamnată la închisoare are 60 de ani, iar în 2021 a fost eliberată condiționat din închisoare. În prezent, aceasta e judecată într-un alt dosar ce are legătură cu activitatea infracțională de la o altă instituție bancară.