Boiko Borisov este pregătit să formeze NOUL GUVERN al Bulgariei

Boiko Borisov a anunţat, luni, că este pregătit să fie prim-ministru şi să formeze noul guvern de la Sofia, după ce două partide mcii au făcut un compromis care l-a ajutat în acest sens.

27 oct. 2014, 21:14
Boiko Borisov este pregătit să formeze NOUL GUVERN al Bulgariei

Fostul premier al Bulgariei, Boiko Borisov, a anunţat oficial că este în măsură să formeze Guvernul, cu ajutorul Blocului Reformator (RB, centru-dreapta) şi Frontului Popular (FP, naţionalist). Borisov a anunţat acest compromis în cadrul unui discurs rostit în prima şedinţă a Parlamentului rezultat în urma alegerilor din 5 octombrie.

„Sunt dispus să asum conducerea guvernului”, a declarat Borisov în cursul şedinţei inaugurale a Parlamentului. Un mandat oficial de formare a guvernului trebuie acordat de preşedintele Rosen Plevneliev, scrie Novinite.com.

Citeşte şi ALEGERI BULGARIA, EXIT-POLL-URI: Dreapta câştigă, dar nu obţine majoritatea

Alegerile anticipate din 5 octombrie au dat opt formaţiuni în Parlamentul de la Sofia. Partidul Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) s-a clasat pe primul loc, cu 84 de locuri în Parlament, dar are nevoie de încă 37 pentru a obţine majoritatea absolută. Formaţiunea Blocul Reformator are 23 de locuri în Parlament, iar Frontul Popular 19 locuri.