BOLDEA: Sunt în CONGO. Să nu mă mai caute, vin eu acasă. Am bani să rezist aici încă 2 ani liniştit

Lovitură de teatru în cazul deputatului căutat pentru înşelăciuni imobiliare. Mihail Boldea a anunţat că acum este în Congo şi că vine singur în România, săptămâna viitoare. Mai mult, Boldea a mai spus că l-a anunţat pe procuror că părăseşte ţara, iar acesta i-ar fi spus simplu: Pleacă! Surse România TV susţin însă că Mihail Boldea se află în continuare în KENYA.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 17:02
BOLDEA: Sunt în CONGO. Să nu mă mai caute, vin eu acasă. Am bani să rezist aici încă 2 ani liniştit

Deputatul Mihail Boldea a spus că a văzut pe internet declaraţia preşedintelui Traian Băsescu şi că intenţionează să revină în ţară.

Să nu mă caute domnul Băsescu, că vin. Caut bilete de avion. O să iau bilete de avion. Cursele sunt prin Istanbul, aşa că să mă aştepte la Istanbul, să mă încătuşeze. Am bani la mine pot să rezist aici încă doi ani de zile liniştit. NU vreau să fac asta„, a spus deputatul Mihail Boldea la Antena 3.

Deputatul a contrazis afirmaţia şefului statului, potrivit căruia s-ar afla în Kenya.

Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu”, le-a declarat deputatul jurnaliştilor de la Gândul

Sursele România TV susţin însă că în continuare Mihail Boldea se află pe teritoriul statului Kenya.

Boldea a povestit şi cum a plecat din România. „Pe 16, m-am dus la DIICOT i-am zis procurorului că plec şi mi-a zis: pleacă! Aveam programată dinainte plecarea, dar nu m-a întrebat nimeni”, a mai spus Boldea.

Deputatul e revoltat de ancheta care acum are loc în România.

Sunt în Congo. Vin singur în România săptămâna viitoare. Îmi caut bilete. Nu se poate aşa ceva. Ce fac familiei mele… Tatălui meu, fratelui meu. Este un circ. În dosar nu există niciun prejudiciu„, a continuat el, adăugând că imobilul pe care l-a donat tatălui său nu trebuia era cumpărat din 2005.

Despre decizia Parlamentului de a-i ridica imunitatea, Boldea a precizat că „e o măgărie făcută de Roberta şi de Buda”. „Trebuiau cinci zile, să mă cheme şi pe mine (la comisia juridică-n.r.) Este un circ tot dosarul ăsta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se întâmplă. Nu se poate aşa ceva. Hotărârile judecătoreşti bune, nu contează că un judecător le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu să mă caute ei” , a încheiat Boldea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea se află în Kenya şi a arătat că se va implica în mod categoric în readucerea acestuia în ţară. „Îl vom găsi şi în gaură de şarpe”, a promis Băsescu.

Deputatului Mihail Boldea i-a fost ridicată marţi imunitatea parlamentară, pentru a fi cercetat în mai multe dosare de înşelaciune. Joi el a primit mandat de arestare înj lipsă, iar vineri Poliţia Română l-a dat în urmărire generală şi internaţională.