Deputatul Boldea vrea să plece în Papua Noua Guinee

Deputatul Mihail Boldea se simte nerespectat în România. A decis să părăsească ţara după încheierea dosarului pe care procurorii îl instrumentează împotriva sa şi să se mute într-o ţară din Oceania, anume Papua Noua-Guinee. Boldea crede că maimuţele ar putea să-i arate mai multe respect decât primeşte pe meleagurile natale.

RomaniaTV.net
17 mart. 2012, 10:02
Deputatul Boldea vrea să plece în Papua Noua Guinee

„Este o zi în care am ajuns să regret că sunt român. Este o zi în care am luat decizia ca, după ce se termină acest dosar, să vând şi să plec. Părăsesc România şi mă duc în Papua-Noua Guinee, unde cred că voi fi respectat de maimuţe mai mult decât în România”, a declarat Mihail Boldea pentru România TV.

Deputatul Mihai Boldea, un arbitru din Galaţi şi un avocat sunt cercetaţi săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Cei trei sunt suspectaţi ca fiind implicaţi în „ţepe” imobiliare.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care 1 deputat în Parlamentul României, 1 avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

În acest scop, membrii grupării au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Ei înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de euro, prin raportare la un număr de 9 imobile.

Fiind parlamentar, Mihail Boldea nu poate fi reţinut, arestat sau percheziţionat decât cu acordul Camerei din care face parte.