Boli cu transmitere sexuală: 6 motive pentru care partenerul nu-ţi spune că e pozitiv

Unul dintre cele mai dificile momente ale cuplurilor din vremurile moderne este discutia despre sex si despre bolile cu transmitere sexuala. Foarte multi oameni stiu ca este mai mult decat necesara aceasta discutie, insa le vine foarte greu sa vorbeasca despre asa ceva, cu atat mai mult cu cat au avut un istoric in acest sens.

RomaniaTV.net
23 feb. 2018, 21:16
Boli cu transmitere sexuală: 6 motive pentru care partenerul nu-ţi spune că e pozitiv

Iata 6 motive pentru care oamenii nu spun ca sunt pozitivi.

1. Nu au avut niciun simptom
Multi oameni purtatori de boli cu transmitere sexuala nu isi dau seama ca sunt bolnavi. Si presupun ca daca nu au niciun simptom sunt in regula. Din pacate, testele BTS nu fac parte din analizele de rutina, desi ar trebui. Acest lucru presupune ca ar trebui sa-ti faci regulat teste, cu atat mai mult daca ai un comportament sexual riscant.

2. Nu stie ca e contagios
Suna stupid, insa mai sunt persoane care cred ca, chiar daca au o problema, este imposibil sa o transmita prin sarut sau prin sex oral. De asemenea, sunt persoane care desi manifesta simptome, nu isi dau seama ca au o boala venerica si considera ca nu e cazul sa vorbeasca despre problema lor.

3. Ii este rusine
Sunt persoane care sunt pozitivi, stiu ca sunt pozitivi, dar le este rusine sa vorbeasca despre asta. Se tem ca vor fi parasiti, judecati. Cel mai probabil, persoanele care se stiu pozitive la testul BTS vor evita, pur si simplu contactul sexual.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.