Boli de ochi: Probleme oculare care îţi pot afecta vederea

Vedere neclară, acuitate vizuală scăzută noaptea sunt doar câteva dintre problemele pe care le pot dezvolta ochii şi care pot fi deranjante, însă pot fi şi semnele de început ale unor boli de ochi. Dacă aveţi şi cea mai mică problemă cu ochii mergeţi de urgenţă să cereţi sfatul unui specialist. Doar aceasta poate decide care sunt cele mai bune tratamente pentru fiecare problemă în parte.

RomaniaTV.net
08 iun. 2013, 19:14
Boli de ochi: Probleme oculare care îţi pot afecta vederea

Boli de ochi # 1: Macularea degenerativa

Aceasta boala afecteaza si apoi distruge partea centrala a retinei, facand foarte dificila citirea sau sofatul. Cu timpul, tesuturile maculare se distrug gradat, iar retina nu mai poate trimite catre creier imaginile corespunzatoare.

Simptomele pot include incetosarea privirii in zona centrala, pete sau dungi miscatoare. Descoperirea precoce a bolii este foarte importanta incat macularea degenerativa duce la pierderea vederii. Cel mai afectate sunt persoanele peste 60 de ani, fumatorii, cei cu tensiune arteriala mare, obezii si persoanele care in istoricul familiei au avut probleme cu macularea degenerativa.
 
Boli de ochi # 2: Retinopatia diabetica

Diabetul de tip 1, ca si cel de tip 2, duc la pierderea partiala a acuitatii vizuale, iar in timp la orbire. Aceasta boala afecteaza vasele de sange de la nivelul retinei. Acestea fie se umfla, fie se sparg, iar sangele invadeaza retina. In unele cazuri, se pot forma noi vase de sange, insa acestea nu sunt in parametri optimi si fac mai mult rau decat bine. Acest fenomen poarta numele de retinopatie proliferativa. Retinopatia diabetica se poate trata cu o singura conditie: sa fie descoperita la timp.

Daca aveti diabet trebuie sa mergeti cat mai des la control. Din pacate, odata instalate simptomele – vedere incetosata, pete, umbre sau chiar dureri – este posibil ca boala sa fie deja prea avansata pentru a fi remediata. Cea mai buna modalitate de a tine sub control aceasta boala este o glicemie in limitele normale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.