Bolile nu ţin cont de avertizările meteo. Elicopterele SMURD, intervenţii contracronometru

Elicopterele SMURD au avut marţi timp doar să alimenteze între zboruri. Nici nu apucau să oprească motoarele că apăreau noi solicitări. Urgenţele din zonele izolate din Vrancea, Buzău şi Ialomiţa au umplut fişele de parcurs ale piloţilor. Totul, pentru a salva vieţi.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 21:22
Bolile nu ţin cont de avertizările meteo. Elicopterele SMURD, intervenţii contracronometru

Elicopterele MAI au avut multe zboruri în zonele izolate de nămeţi. Echipajele au adus la spitalele din Bucureşti cazuri critice, printre care şi bebeluşi şi gravide. Numărul zborurilor zilnice efectuate de SMURD a crescut în ultima perioadă din cauza ninsorilor.

În fiecare zi, elicopterele fac 5-6 drumuri, dar zilele astea au fost adevăraţi salvatori că au ajuns în sate izolate. Victimele au fost aduse cu elicopterul, urcate în ambulanţe şi duse la spital.

Acesta a fost ritmul în care au lucrat echipajele SMURD. La câteva minute după ce aterizau la bază, erau nevoiţi să plece iar. Astfel au salvat vieţile oamenilor care nu aveau nicio şansă să ajungă la spitalul potrivit folosind drumurile tradiţionale, acum acoperite de zăpadă.

În mod sigur, anul ăsta au fost mai multe misiuni şi cred că şi situaţia celor înzăpeziţi a fost mult mai grea. Am participat în fiecare an pe astfel de vreme, dar ca anul ăsta nu a mai fost, nu am mai apucat„, a declarat comandor Stelian Marius, unitatea specială de aviaţie Bucureşti.