Bolivienii nu mai vor să-i acorde al patrulea mandat prezidential lui Evo Morales

Peste două treimi dintre bolivieni resping un al patrulea mandat al președintelui Evo Morales, aflat la putere de 11 ani, chiar dacă cota popularității sale este de 58 %, potrivit unui sondaj publicat duminică de cotidianul El Deber.

23 ian. 2017, 07:59
Bolivienii nu mai vor să-i acorde al patrulea mandat prezidential lui Evo Morales

Rezultatele sondajului arată că 63 % dintre persoanele intervievate i se opun, față de 34% care îi sunt favorabile.

Morales a suferit un eșec în februarie anul trecut în cursul unui referendum care avea în vedere modificarea Constituției pentru a-i permite să candideze pentru un al patrulea mandat (2020-2025), dar partidul său—Mișcarea spre Socialism (MAS) — caută de atunci „alternative legale” pentru a permite această opțiune.

Potrivit lui Morales, „NU”-ul pe care l-a primit în cursul referendumului ar fi fost provocat de „minciunile” răspândite cu puțin timp înaintea scrutinului despre un presupus fiu pe care l-ar fi avut cu fosta sa iubită Gabriela Zapata și despre care justiția a conchis în final că „nu există’.

Vezi si Evo Morales câştigă fără probleme al treilea mandat de preşedinte al Boliviei

Sondajul, realizat de Equipos Mori, a fost efectuat pe un eșantion de populație format din 726 de persoane, intervievate între 16-20 ianuarie, în patru orașe principale: La Paz, El Alto, Cochabamba și Santa Cruz. Marja de eroare este de 3,6 puncte.