Bolnav în stare gravă, transportat până la Ambulanţă cu o sanie trasă de un cal VIDEO

Un bărbat dintr-o localitate izolată din Munţii Orăştiei, care suferise o complicaţie pulmonară şi pierdea sânge, a fost salvat, vineri, de paramedicii SMURD şi pompierii care au ajuns la el pe jos, prin zăpadă de un metru, iar apoi l-au transportat până la ambulanţă cu o sanie trasă de un cal.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 19:15
Bolnav în stare gravă, transportat până la Ambulanţă cu o sanie trasă de un cal VIDEO

Purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, locotenentul Anemona Doda, a declarat vineri dimineaţă pentru Mediafax, că o echipă de pompieri şi paramedicii SMURD de la Detaşamentul din Orăştie au fost alertaţi, printr-un apel la 112, despre existenţa unui pacient aflat în stare gravă în localitatea Grădiştea de Munte, o localitate izolată din cauza zăpezii, din Munţii Orăştiei.

Salvatorii au înaintat cu ambulanţa pe un drum dificil, pe care se circulă în condiţii de iarnă, iar ultimii trei kilometri i-au parcurs pe jos, prin zăpada care ajungea chiar şi la un metru. Ajunse la locuinţa indicată, echipele de intervenţie au constatat că pacientul, în vârstă de 55 de ani, suferise o complicaţie pulmonară, în urma căreia pierdea şi sânge. Paramedicii au stabilizat pacientul, l-au învelit în pături şi folie termoizolantă, pentru a preveni hipotermia, şi apoi, ajutaţi de pompieri, l-au transportat pe o targă, cu ajutorul unei sănii trase de un cal, până la ambulanţă„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Drumul până la autospecială a fost deosebit de dificil, fiind parcurs în aproximativ două ore, din cauza terenului accidentat şi a zăpezii mari.

Pacientul, în stare stabilă, a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Spitalul din Orăştie, unde se află sub supravegherea medicilor.