Bolnavi de rinichi dependenţi de dializă, în greva foamei, la Dej

Publicat: Vineri, 16 August 2013 16:54 // Actualizat: Vineri, 16 August 2013 16:54 // Sursa: RTV.net

Un grup de bolnavi de rinichi din Dej, dependenţi de dializă, a intrat, vineri, în greva foamei, după anunţul privitor la închiderea Centrului privat de Dializă din oraş şi obligarea lor la o navetă de trei ori pe săptămână la Cluj-Napoca pentru această procedură indispensabilă supravieţuirii, potrivit Agerpres.

Foto: www.startsanatate.ro

Centrul privat de Dializă din Dej oferă servicii decontate de Casa de Asigurări Cluj pentru 39 de bolnavi cu domiciliul în oraş şi în zone învecinate. Bolnavii spun că vor fi supuşi unui efort considerabil pentru sănătatea lor şi aşa precară, prin parcurgerea zilnică a unei distanţe de zeci de kilometri până la Cluj Napoca.

Vasile Bunea, unul dintre pacienţii care protestează prin greva foamei, spune că el şi ceilalţi suferinzi nu vor ceda până la soluţionarea umană a acestei situaţii.

'Patronii din Bucureşti ai Centrului se joacă cu viaţa noastră', spune Vasile Bunea.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bolnavi cluj bolnavi greva foamei dependenţi de dializă dializa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 aug 18:16
...privat de Dializă din oraş şi obligarea lor la o navetă de trei ori pe săptămână la Cluj-Napoca pentru această Citește mai departe… Citeste mai departe ...
16 aug 21:20
...privat de Dializă din oraş şi obligarea lor la o navetă de trei ori pe săptămână la Cluj-Napoca pentru această Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H