Boloni, dezlănţuit. „Alibec? O ruşine: gras, lent şi pute a lene. Campionatul intern e un rahat”

Laszlo Boloni face o radiografie la sânge a fotbalului românesc după eliminarea ruşinoasă de la Euro 2016. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, fostul selecţioner vorbeşte fără ocolişuri despre problemele echipei României.

21 iun. 2016, 07:32
Boloni, dezlănţuit. „Alibec? O ruşine: gras, lent şi pute a lene. Campionatul intern e un rahat”

Laszlo Boloni a vorbit pentru Adevărul inclusiv despre jucătorii naţionalei şi i-a făcut probabil cea mai dură caracterizare lui Denis Alibec: „Gras, lent şi pute a lene! O ruşine”. Fostul mijlocaş spune că s-ar fi bazat mai mult pe Sânmărtean şi găseşte cauzele eşecului ruşinos şi în valoarea scăzută a campionatului intern.

NAŢIONALA a revenit în ROMÂNIA. Iordănescu: „E vina mea, lăsaţi jucătorii în pace!”

Laszlo Boloni despre…

…jucătorii care i-au plăcut: „Dragoş Grigore. Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Mi-au plăcut Stancu şi Andone. Chiricheş ar fi putut oferi mai mult. Săpunaru şi-a făcut datoria. Iar Tătăruşanu a avut destule intervenţii bune, ar fi putut fi jucătorul turneului pentru România, însă, din păcate, a avut cele două greşeli cu Franţa şi cu Albania, care ne-au costat scump”

…Denis Alibec: „O să mai ia vreo zece kile pe el (n.r. când află că va lipsi minim 3 săptămâni de pe teren). E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional”

…Sâmnmărtean: „Sânmârtean are, într-adevăr, capacitatea de a îmbunătăţi faza de atac. Când a intrat cu Albania, a fost singurul care a arătat ceva peste media echipei. Dacă aş fi fost acolo, la echipa naţională, poate că aş fi jucat cu el mai devreme, încă de la meciul al doilea, cel cu Elveţia. Asta nu înseamnă însă că îl atac pe Iordănescu. El are o capacitate excelentă a-i „citi” pe jucători”

…campionatul intern: „Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Dacă mă iau după el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European. Păi, băiatul asta a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra…”

…de ce au reuşit echipele „mici” la Euro: „Ungurii au făcut meciuri modeste. Au bătut Austria care nu e o forţă a fotbalului european şi au scos un egal cu Islanda cu un noroc fantastic. Au, într-adevăr, vreo doi jucători buni şi o să mai aibă câţiva în următorii ani. Irlanda de Nord n-are niciun mare fotbalist şi nici Albania n-are “vrăjitori” în echipă. (n.r. – întrebat ce au ei şi noi nu) Au caracter! Au c…e! Ceea ce noi n-avem. Iar de asta suferă românii acum. Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel”.