Bombă de 50 de kilograme, găsită de o familie în curtea casei VIDEO

Este descoperirea unei familii din satul Boboc, judeţul Buzău. Bomba era îngropată la un metru adâncime şi datează din cel de-al doilea război mondial. Din cauza ploilor din ultimele zile, pirotehniştii au reuşit să o scoată abia după trei zile. Apoi, bomba a fost detonată.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 06:18
Bombă de 50 de kilograme, găsită de o familie în curtea casei VIDEO

Familia a observat vârful bombei în gropa pe care o săpase pentru un beci şi a sunat la 112.

„Mi s-a părut că e un vârf ceva. Aveam trei băieţi aici la treabă şi i-am chemat şi pe ei şi i-am întrebat: măi cam ce ar fi asta. O bombă. Am sunat la 112 şi au venit domnnii de la ISU şi au văzut şi au dezgropat-o” , a declarat Laurenţiu Nedelcu, proprietar casa.

„Am avut un noroc, zile de la Dumnezeu pot să zic aşa. Pentru că aici dacă nu am mai lucrat la beci noi mai aruncam gunoaie şi dădeam foc. Putea să se întâmple şi altceva mai grav”, a spus soţia proprietarului.

Pirotehniştii au reuşit să scoată proiectilul abia după trei zile. Pentru a evita o tragedie, familia şi toţi vecinii au fost evacuaţi.

„Ne fost foarte foarte frică ştiind că era aici la câţiva metri de casă şi pericolul era foarte mare. Au spus că era cu 3 focoase pe ea din câte am înţeles”, Lenuţa Tache, vecină.

Bomba, de 50 de kilograme, a fost detonată pe un câmp de la marginea satului.

„Am luat hotarirea sa o distrug in apropierea localitatii deoarece comporta riscuri pentru a fi transportata pe o distanta mare”, a spus Costel Barbu – ISU Buzău.

În satul Boboc, localncii au mai găsit, în decursul anilor, astfel de proiectile.

În apropierea localităţii se află un aerodrom, folosit de germanii în cel de-al Doilea Război Mondial.