BOMBĂ în CUPA ROMÂNIEI: FC Botoşani poate pierde meciul cu CFR Cluj la MASA VERDE. Cum a încălcat REGULAMENTUL

FC Botoșani a încălcat articolul 45 din ROAF și a avut doar 5 jucători formați la nivel național, în loc de 6, pe foaia oficială la meciul cu CFR Cluj din 16-imile de finală ale Cupei României. Astfel, în mod normal, FRF va decide rezultatul 0-3 la "masa verde".

26 sept. 2019, 06:20
BOMBĂ în CUPA ROMÂNIEI: FC Botoşani poate pierde meciul cu CFR Cluj la MASA VERDE. Cum a încălcat REGULAMENTUL

FC Botoşani s-a impus la loviturile de departajare, 4-2 (2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute), în meciul cu CFR Cluj din 16-imile de finală ale Cupei României, dar este aproape sigur că va pierde cu 0-3 la „masa verde”.

CUPA ROMANIEI 16-IMI DE FINALA. Programul meciurilor de JOI şi transmisiile TV

ROAF (Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice) prevede la art. 45 că „echipele din Liga 1 au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formați la nivel național”.

FC Botoșani a avut doar 5 astfel de jucători în lotul de 18: Moescu, Chindriș, Brînză, Cîmpanu și Patache. În meciurile din Cupa României se respectă regulile din Liga 1: „În privinţa numărului maxim de jucători extracomunitari folosiţi în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli: a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă”.

CFR Cluj are la dispoziţie 48 de ore pentru a face contestaţie, dar în astfel de cazuri este posibilă o autosesizare a federaţiei. „Sesizarea privind încălcarea acestor reguli poate fi făcută de orice club interesat, sau din oficiu, de către Departamentul de Competiţii al FRF/LPF, după caz”, se precizează în ROAF.