BOMBĂ în BĂNIE. CS U Craiova nu a primit LICENŢA

CS U Craiova şi Gloria Bistriţa, echipe clasate pe locurile 2 şi, respectiv, 3, în Seria a II-a din Liga a II-a, nu au primit licenţa pentru sezonul următor, neputând astfel promova în Liga I.

13 mai 2014, 13:05
BOMBĂ în BĂNIE. CS U Craiova nu a primit LICENŢA

Gloria Bistriţa este în insolvenţă şi nu a primit licenţa din motive financiare. În schimb, în cazul lui CS U Craiova va fi invocat statutul Federaţiei Române de Fotbal, mai precis articolul 54, alineatul 2, anunţă ProSport. Acesta prevede obligativitatea unei echipe care doreşte să promoveze de a se fi afiliat la FRF cu cel puţin trei ani înainte de anul promovării.

„Pentru a promova într-un eşalon competiţional superior, calitatea de membru afiliat a unui club trebui să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel putin trei ani consecutivi”, se arată în acest articol.

Respectând statutul FRF, echipa lui Gabi Balint nu are drept de promovare, fiind afiliată provizoriu de un singur an, iar acest lucru va fi anunţat oficial, sâmbătă, de către Viorel Duru.

Ambele echipe pot face apel la decizie, CS U Craiova urmând să apeleze la toate căile legale pentru a-şi obţine licenţa.

Felix Grigore, directorul sportiv al lui CS U Craiova, nu a dorit să comenteze situaţia, rezumându-se la o singură declaraţie: „Nu comentez nimic, domnul Duru va anunţa sâmbătă decizia oficială”.