Bombă în dosarul lui Vlad Pascu! Dealerul tânărului care a ucis trei adolescenți în stațiunea 2 Mai ar putea fi eliberat

Apar detalii pe bandă rulantă din dosarul lui Vlad Pascu. Tudor Duma, cunoscut drept Maru, dealerul tânărului care a ucis trei tineri în stațiunea 2 Mai, ar fi la doar un pas de a fi eliberat, după decizia obținută din partea Tribunalului București.

24 feb. 2024, 20:37
Bombă în dosarul lui Vlad Pascu! Dealerul tânărului care a ucis trei adolescenți în stațiunea 2 Mai ar putea fi eliberat

Există șanse ca dealerul lui Vlad Pascu să scape de arestul preventiv. Aflați toate detaliile în rândurile ce urmează.

Dealerul lui Vlad Pascu, Tudor Duma, e anchetat în acest dosar. În primă instanță, tânărul a obținut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar. Este vorba despre o perioadă de 60 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul București. Procurorii anti-mafia vor contesta decizia instanței.

Citește și Tatăl lui Sebastian, tânărul ucis de Vlad Pascu, întrebat de judecătoare dacă fiul său este în sală: „S-a prefăcut că nu ştie, a căutat ceva să ne facă să izbucnim, să facem o nefăcută”

Maru e acum în arest preventiv din septembtrie 2023. Trei luni mai târziu, în decembrie 2023, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Luni, 26 februarie, va avea loc ședința pentru soluționarea contestației, conform portalului legislativ. În dosar apar alți doi inculpați, și anume frații Constantin Costin Anton și Constantin Ștefan Ciprian.

Ce acuzații li se aduc celor trei tineri, conform DIICOT

  • Trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată;
  • Deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea propriului consum;
  • Deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată;
  • Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, anchetată disciplinar după ce i-a batjocorit pe părinții victimelor accidentului din stațiunea 2 Mai

Este anchetă disciplinară în cazul judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu, Ancuța Ioana Popoviciu, după ce Inspecția Judiciară s-a autosesizat.

Ancuța Ioana Popoviciu a ajuns în atenția publicului după ce, la termenul de joi, a întrebat dacă Sebastian, unul din cei doi tineri morți în accidentul de la 2 Mai, este în sală. Popoviciu lucrează ca judecător în Mangalia din 2022, după ce a fost transferată acolo de la Judecătoria Ineu, județul Arad. Magistrata a absolvit Facultatea de Drept din Oradea, unde a făcut și masteratul. A fost mai întâi consilier juridic, apoi avocat, iar ulterior a devenit judecător. În mai 2023, a fost sancționată disciplinar de CSM cu un avertisment, pentru executarea funcției cu gravă neglijență.

Citește și Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Părinții victimelor cer ca tânărul să fie acuzat de omor: „Nu ne va alina durerea, dar măcar să fie pedepsit”