EXCLUSIV Tatăl lui Sebastian, tânărul ucis de Vlad Pascu, întrebat de judecătoare dacă fiul său este în sală: „S-a prefăcut că nu ştie, a căutat ceva să ne facă să izbucnim, să facem o nefăcută”

Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri la 2 Mai, a reclamat,joi, atitudinea judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, la primul termen al procesului, el spunând că aceasta a întrebat dacă fiul său este în sală.

22 feb. 2024, 22:51
EXCLUSIV Tatăl lui Sebastian, tânărul ucis de Vlad Pascu, întrebat de judecătoare dacă fiul său este în sală: „S-a prefăcut că nu ştie, a căutat ceva să ne facă să izbucnim, să facem o nefăcută”

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, şi Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, au intervenit în direct în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a povesti scenele incredibile petrecute joi la Judecătoria Mangalia, în prima zi a procesului lui Vlad Pascu.

„Am intrat in sala, a venit doamna judecatoare mestecand gluma, flegmatic, s-a asezat la masa si a inceput sa strige cine sunt partile. A strigat familia Olariu si pe urma familia Dragomir. Cand a inceput sa strige familia, a strigat si numle sotiei si al fetei si a intrebat daca Sebastian este in sala. In acel moment m-a calmat lumea, chiar voiam sa sar la doamna judecator. Si-a cerut scuze, dar au fost inutile.

Eu cred ca ea nu stia nimic de persoanele din dosar, cred ca daca luam un om de pe strada, jumatate din Romania asta stie de accident, dar dansa nu stia nimic.

Sa zicem ca s-a prefacut ca nu stie, a vrut sa caute ceva ca sa izbucnim noi in sala si sa facem o nefacuta, cred.”, a declarat Valentin Olariu.

Spusele tatălui lui Sebastian au fost confirmate şi de avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul familiei Dragomir în acest proces.

„Doamna judecator era intr-o stare dubioasa, nu era intr-o stare normala. Eu nu aveam pe cine sa pun sa controleze, dar a vazut toata presa din tara asta, toti care erau in sala. Nu avem parghiile sa solicitam o testare. Eu nu exagerez cu nimic, toata presa din Romania era acolo, a vazut toate gesturile, toata inmarmuririle, cum dansa la un moment dat nu a mai zis nimic si nici nu facea nimic, apoi a venit intrebarea sideranta, adresata tuturor din sala „dar dumneavoastra cine sunteti?”

Citeşte şi: Educatoarea care teroriza copiii la o grădiniță din Popești-Leordeni a fost reținută

Nu poti sa te trezesti in mijlocul procesului sa intrebi cine sunt persoanele din sala. Poti dispune de la inceput sa ramana doar persoanele interesate direct.

Noi am facut o solicitare pentru inregistrarea audio a sedintei. Nu se poate stramuta, am vorbit cu familia Dragomir, pentru ca nu sunt motive de recuzare.

Noi aveam informatii despre cum avea sa decurga sedinta inca dinainte, iar apoi s-au confirmat. Ni s-a spus ca daca simtim ca merge pe o alta carare, asta a fost exprimarea, sa nu fim surprinsi.

Doamna mai are sanctiuni, una pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta. Nu se poate muta dosarul de acolo, nu se poate scoasa doamna judecator, decat daca e suspendata. Se va face un demers, dar judecatorul e suveran in dosarul respectiv.

Daca la un moment dat devii incompatibil, din orice motiv, poate e bine sa ridici doua degete.”, a spus avocatul.

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, a povestit încă un fapt ciudat, considerat de avocatul Cuculis o favorizare a inculpatului.

„In primul rand vreau sa precizez ca domnul Olariu are perfecta dreptate, la fel si domnul Cuculis. Eu contrasemnez si imi asum ce spun, doamna judecator nu era in apele ei. Era fizic cu noi, dar mintea ei era in alta parte. Toata umilinta asta la care am fost supusi, vreau sa ma indrept putin spre familia Pascu. Oameni cu bani, sforari, cu trecere in politic si in Politie. De ce a fiost desemnata tocmai doamna asta judecator, care dupa aia am aflat si eu istoricul ei.

Acel individ, Vlad Pascu era in cu totul alta locatie, noi am venit la ora 9, de la Bucuresti, si am inceput la ora 12, pentru ca el a fost dus la Poarta Alba, de unde a participat online.„, a povestit Cătălin Dragomir.

Întrebat dacă are încredere că judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu va putea instrumenta acest dosar, Cătălin Dragomir a dat un răspuns ironic, dar o ironie amară.

„Eu cred ca cineva de pe strada ar judeca mai bine decat doamna judecator. Eu sunt pregatit sa ma intalnesc din nou cu dansa, vreau sa vad cum revine.

Eu, ca cetatean, parte vatamata in acest proces, daca am sesizat ca se poarta la fel de anormal, pot cere un test de droguri? Sau suntem in concediu medical si este o singura cheie?”, a spus acesta.

În final, tatăl lui Sebastian a făcut o declaraţie şocantă, fiind în mod clar extrem de afectat de cele întâmplate în sala de judecată.

„Da, ma duc, o sa iau si baiatul. Sa faca doamna ce vrea dumneaei, daca individul ala iese mai devreme, eu stiu sa-mi fac dreptate si singur. In septembrie, doamna Gorghiu a zis ca ia cele mai drastice masuri, ca de aici pleaca lupta, si acum ce face? Mi-o trimiti pe doamna asta care nu stie pe ce lume e?”, a spus Valentin Olariu.

Citeşte şi: UPDATE Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Părinții victimelor cer ca tânărul să fie acuzat de omor: „Nu ne va alina durerea, dar măcar să fie pedepsit”