BOMBĂ în LIGA 1: drepturile TV sunt în aer! Anunţ CUMPLIT pentru microbiştii din România

Intel Sky Broadcast, societatea care deține drepturile TV pentru Liga 1, a făcut o propunere de continuare a înțelegerii în următorii termeni: aceeași sumă de bani pe an, 27,5 milioane de euro fără TVA, dar cluburile să cedeze 70% din panotajul de la stadioane, adică publicitatea de pe panourile din jurul terenului, în schimbul a 1,5 milioane de euro.

27 feb. 2019, 06:16
BOMBĂ în LIGA 1: drepturile TV sunt în aer! Anunţ CUMPLIT pentru microbiştii din România

Sumei pentru noul contract a fost acceptată de cluburi, dar a doua propunere a fost respinsă. Argumentul a fost că, de exemplu, FCSB realizează venituri de un milion de euro din panotaj. Peste o lună va avea loc o nouă adunare generală, în care LPF și partenerul său actual vor încerca să găsească și alte surse de finanțare, pe care să le prezinte cluburilor.

BOMBĂ pe PIAŢA MEDIA: Liga 1 la TVR! Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre noul contract al DREPTURILOR TV

„Nu ne gândim la diminuarea contractului. Nu vrem să ajungem mai jos pentru că efectul ar atinge și audiența. Dacă la cluburi ajung mai puțini bani, valoarea campionatului scade, scad și audiențele și televiziunile încasează mai puțin din publicitate. E o dependență de banii din drepturi TV, banii de la televiziuni acoperă cam 40 la sută din bugetul unei formații din Liga 1”, spunea acum câteva zile Justin Ștefan, secretarul general LPF.

Surpriză pe piaţa media. TVR, ofertă-şoc pentru 200 de meciuri de FOTBAL. Ce competiţii vrea TELEVIZIUNEA NAŢIONALĂ