Bombă în plic pentru preşedintele Deutsche Bank

O scrisoare care conţinea o bombă, adresată preşedintelui Deutsche Bank Josef Ackermann, a fost descoperită miercuri în sala de mesagerie a sediului băncii germane din Frankfurt, relatează ABC News în pagina electronică, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 06:55
Bombă în plic pentru preşedintele Deutsche Bank

Mai exact, plicul conţinea o pulbere care ar fi putut exploda la deschidere, a specificat Alexander Kiessling, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Frankfurt.

Posibila tentativă de asasinat împotriva CEO Deutsche Bank a fost împiedicată de angajaţi ai băncii, cărora plicul li s-a părut suspect, deoarece volumul acestuia depăşea dimensiunile standard ale scrisorilor primite de obicei de Ackermann.

Ackerman este unul dintre cei mai puternici bancheri din Europa şi un consilier important al cancelarului german Angela Merkel privind criza datoriilor din Uniunea Europeană. El a jucat un rol important în eforturile pentru reducerea datoriei Greciei.

Ca urmare a ameninţării la adresa bancherului elveţian în vârstă de 63 de ani, poliţia din New York a consolidat securitatea la sediul băncii germane din Statele Unite.