Bombă pe piața media! Survivor România trece de la Kanal D la Pro TV

Lovitură de teatru pe piața televiziunilor din România! Pro TV va difuza "Survivir România", show-ul care a făcut recorduri de audienţă la Kanal D.

20 sept. 2021, 08:20
Bombă pe piața media! Survivor România trece de la Kanal D la Pro TV

Bombă pe piața media! Survivor România trece de la Kanal D la Pro TV. Kanal D a stat timp de doi ani pe primul loc, în topul televiziunilor din România, cu show-ul „Survivor România”. Marele premiu în valoare de 50.000 de euro și conflictele iscate între concurenţi au fost reţeta de succes pentru Kanal D.

Bombă pe piața media! Survivor România trece de la Kanal D la Pro TV

Se pare că show-ul i-a cucerit pe cehii care deţin Pro TV, iar audiențele colosale pe care le-au înregistrat cei de la Kanal D i-au determinat să se așeze la masa negocierilor. Potrivit Cancan, noul proprietar al trustului ce-și are sediul în Pache Protopopescu,  Ladislav Bartonicek, a negociat cu casa de producție ce deține acest format. Cehii au pus pe masă următoarea ofertă: cumpără formatul pentru mai multe țări, printre care Cehia și Serbia, dar cu o singură condiție, „Survivor România” să fie inclus în acest pachet. Deși, inițial, reprezentanții casei de producție nu au fost de acord să cedeze emisia și pentru România, ulterior s-au răzgândit și au bătut palma!

Schimbări la Pro TV, după ce s-a afişat grila de programe. Show-urile care nu vor mai fi difuzate

În 2015, Pro TV  anunța că în grila de programe va intra show-ul  „Supraviețuitorul”, prezentat de Dragoș Bucurenci. Primul episod, difuzat pe 12 septembrie, a reușit să atragă aproape 1,3 milioane de telespectatori, însă începând cu al doilea episoad, cifrele audiențelor au scăzut în mod dramatic. Astfel, emisiunea pierdea prime-time-ul în favoarea principalului rival, Antena 1. Kanal D a resuscitat show-ul și astfel a reușit să fie lider de audiență, timp de două sezoane.