Bombardament de artilerie în Fâşia Gaza. Un fermier palestinian, ucis

Un fermier din Fâşia Gaza a fost ucis şi un alt bărbat a fost rănit, vineri, în urma unui bombardament de artilerie din Israel, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, într-o zi în care sunt planificate proteste ale palestinienilor de-a lungul graniţei cu Israel, relatează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 06:38
Bombardament de artilerie în Fâşia Gaza. Un fermier palestinian, ucis

Omar Samour, un fermier palestinian în vârstă de 27 de ani, a fost ucis în oraşul Khan Younis, au anunţat autorităţile locale. Localnicii susţin că acesta culegea pătrunjel pentru a-l vinde, în momentul în care un proiectil de tanc a aterizat pe câmp.

Hamas, gruparea militantă care domină Fâşia Gaza, a acuzat Israelul că încearcă să intimideze palestinienii prin uciderea fermierului.

Armata israeliană a refuzat să comenteze acest incident şi a precizat că efectuează verificări suplimentare.

Palestinienii din Fâşia Gaza au planificat un protest pe o durată de şase săptămâni, începând de vineri, pentru a-şi susţine cererea ca refugiaţii palestinieni să poată să se întoarcă în Israel.

Forţele israeliene de securitate au declanşat o stare de alertă, iar de-a lungul graniţei cu Fâşia Gaza au fost dislocaţi peste 100 de lunetişti. Armata israeliană a invocat motive de securitate pentru a instaura o zonă „fără trecere” în apropierea gardului de frontieră.