Bombardamente intense duminică noapte, explozii puternice în apropierea aeroportului

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a deschis focul în direcţia unor ''ţinte aeriene ostile'' lângă aeroportul din Damasc, au informat duminică media oficiale, relatează AFP.

RomaniaTV.net
10 dec. 2018, 04:45

„Apărarea noastră antiaeriană a intrat în acţiune împotriva unor ţinte aeriene ostile în sectorul aeroportului internaţional Damasc”, a declarat agenţia Sana, fără a oferi detalii.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) a anunţat explozii într-o zonă din apropierea Aeroportului Internaţional din Damasc şi tiruri ale bateriei antiaeriene în direcţia unor ”ţinte’ pe care nu le-a putut determina.

La sfârşitul lunii noiembrie, Damascul a acuzat Israelul de bombardarea unei poziţii militare în zona al-Kiswah, la sud de Damasc.

Potrivit OSDO, bombardamentul a vizat depozite de arme aparţinând mişcării libaneze Hezbollah şi forţelor iraniene, care luptă alături de forţele guvernamentale în războiul din Siria.

Israelul a lansat numeroase lovituri în Siria de la izbucnirea războiului din 2011, vizând forţe trimise de Iran sau luptători ai Hezbollah, cei doi mari inamici ai statului evreu.

În septembrie, un avion militar al Rusiei, aliat al Damascului, a fost doborât accidental de forţele aeriene siriene în urma unor focuri de armă israeliene.