Bombardamente intense în această noapte, sunt morţi şi răniţi

Cel puţin 11 civili, printre care cinci copii au fost ucişi duminică în loviturile aviaţiei turce asupra enclavei Afrin din nordul Siriei, potrivit unui nou bilanţ prezentat de Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), relatează AFP.

RomaniaTV.net
22 ian. 2018, 04:55
Bombardamente intense în această noapte, sunt morţi şi răniţi

Armata turcă a lansat de sâmbătă în regiunea Afrin o vastă operaţiune, denumită ”Ramura de măslin”, înmulţind loviturile aeriene şi bombardamentele cu artileria împotriva poziţiilor Unităţilor de apărare a poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată „teroristă” de către Ankara.

Un bilanţ precedent al loviturilor asupra satului Jalbara anunţase opt morţi.

Opt victime făceau parte din aceeaşi familie deplasată din provincia învecinată Idlib, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Anterior, purtătorul de cuvânt al YPG, Birusk Hasakeh, anunţase şi el loviturile aeriene, acuzând că avioanele turce au comis un „masacru”.

Potrivit înregistrărilor video trimise AFP de acest purtător de cuvânt, se pot vedea membri ai unei echipe kurde de prim-ajutor care scot corpuri pline de sânge dintr-o structură de beton prăbuşită.

Sâmbătă, Birusk Hasakeh a indicat că 10 persoane, dintre care şapte civili, au fost ucise în bombardamentele forţelor turce.

Ankara acuză YPG că sunt ramura din Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată „teroristă” de către Ankara şi aliaţii ei occidentali şi care, din 1984, desfăşoară o sângeroasă luptă de gherilă pe teritoriul turc.

YPG sunt, totodată, coloana vertebrală a Forţelor Democratice Siriene (SDF), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi susţinută de Statele Unite în lupta lor împotriva grupării Stat Islamic.