Bombardamente intense, peste 80 de talibani au fost ucişi în atac

Talibanii ameninţă să-şi reia atacurile împotriva americanilor, dacă nu se retrag din Afganistan la 1 mai.

04 apr. 2021, 17:08
Bombardamente intense, peste 80 de talibani au fost ucişi în atac

Bombardamente intense! Cel puţin 82 de insurgenţi au fost ucişi în lovituri aeriene împotriva unor ascunzători şi poziţii ale talibanilor situate în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, fostul bastion al grupării armate, a comunicat duminică purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincie, transmite Xinhua.

Loviturile au început sâmbătă noaptea in districtul Arghandab din Kandahar. Au fost ucişi cel puţin 82 de insurgenţi, printre care un important comandant taliban, Sarhadi, şi au fost distruse două tancuri şi mai multe vehicule ale talibanilor, a precizat purtătorul de cuvânt Jamal Barikzai.

Masacru în India, sunt 22 de morţi şi peste 30 de răniţi
El nu a indicat dacă au existat victime în rândul personalului de securitate, dar a menţionat că operaţiunile de eliminare a talibanilor, sprijinite de avioane de luptă, continuă în părţi ale districtului.

Bombardamente intense! Talibanii ameninţă însă să-şi reia atacurile împotriva americanilor, dacă nu se retrag din Afganistan la 1 mai

Talibanii ameninţă vineri să-şi reia atacurile vizând trupe americane în Afganistan, în cazul în care acestea nu se retrag din ţară până la 1 mai, termenul-limită prevăzut de Acordul de la Doha pe care l-au încheiat cu Donald Trump în februarie 2020, relatează Reuters.
Preşedintele american Joe Biden a apreciat joi că este dificil ca armata americană să respecte acest termen-limită.

Talibanii ameninţă, într-un comunicat, că sunt ”nevoiţi să-şi continue jihadul şi lupta armată împotriva forţelor străine, pentru a elibera ţara”, în cazul în care Washingtoul nu respectă acest termen-limită.

Atentat terorist. Cel puţin zece morţi după ce un atacator sinucigaş a detonat bomba în piaţă


loading...
Partenerii noștri