Bombardamente israeliene în Gaza. Serviciile militare de informaţii dau un avertisment Hamas-ului

Aviaţia militară israeliană a bombardat în primele ore ale zilei de duminică o poziţie deţinută de mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza, după un atac palestinian în sudul Israelului, potrivit unui comunicat militar.

RomaniaTV.net
25 mart. 2018, 19:48
Bombardamente israeliene în Gaza. Serviciile militare de informaţii dau un avertisment Hamas-ului

O aeronavă militară israeliană „a ţintit o poziţie într-un complex militar aparţinând mişcării teroriste Hamas la Rafah”, în sudul Fâşiei Gaza, controlată de Hamas, a informat armata în comunicat.

Potrivit unei surse din cadrul serviciilor palestiniene de securitate, lovitura a vizat o bază a aripii armate a mişcării islamiste, Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, provocând numai pagube materiale.

Atacul a avut loc după ce patru palestinieni „transportând sticle umplute cu lichid inflamabil” au trecut ilegal sâmbătă seară bariera de securitate dintre Israel şi Fâşia Gaza, în apropierea kibbutzului Kissufim, a anunţat cotidianul israelian Haaretz citând armata. Palestinienii au încercat să incendieze în utilaje folosite pentru lucrări la barieră, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei. Acestea au fost avariate, dar nu au luat foc şi atacatorii s-au înapoiat în Fâşia Gaza, a adăugat ea. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Şeful serviciilor militare de informaţii israeliene, generalul Herzl Halevi, a avertizat Hamas împotriva unor noi atacuri palestiniene. „Hamas se aruncă în braţele Iranului şi utilizează civili pe care îi trimite la bariera de securitate. Hamas trebuie să înţeleagă că astfel de acţiuni înrăutăţesc situaţia” pentru mişcarea palestiniană, a atras el atenţia, fără alte precizări.

Iranul şi mişcarea islamistă Hamas sunt doi duşmani de moarte ai Israelului. Israelul şi Hamas păstrează un armistiţiu tensionat de o parte şi de alta a barierei după războiul din 2014, al treilea în şase ani în enclava supusă de aproape un deceniu unei severe blocade israeliene.