Bombardamente în serie la Bagdad. Cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite în trei bombardamente în zone diferite ale capitalei irakiene, Bagdad, au informat, marţi, poliţia şi surse medicale citate de Reuters.

02 mai 2016, 11:33
Bombardamente în serie la Bagdad. Cel puţin 14 morţi şi zeci de răniţi

Cea mai puternică dintre cele trei explozii a vizat cartierul cu majoritate sunnită, Saydiya, din sud-vestul Bagdadului. Explozia unei maşini-capcană a ucis 11 persoane şi a rănit peste 30, au informat aceleaşi surse, citate de Reuters.

Cele mai multe dintre victime erau pelerini musulmani shiiţi care se îndreptau către o moschee din capitala irakiană.

Forţele de securitate au încercuit zona atentatului şi i-au transportat pe răniţi la cel mai apropiat spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Cadavrele au fost duse la morga spitalului pentru necropsie, a mai precizat o sursă din poliţie, citată de un post de televiziune local, citat de Reuters.

Mai multe dispozitive explozive au fost puse în oraşul Tarmia aflat în apropiere de Bagdad. Acestea au explodat şi au ucis două persoane, iar alete şase au fost rănite. O altă bombă a explodat în Khalisa, o localitate aflată la 30 de kilometri de Bagdad, ucigând o persoană şi rănind dsouă.

Bagdadul a fost de curând scena unor atentate sinucigaşe care au făcut zeci de morţi în numai câteva săptămâni.