Bombardierele ruseşti au SIMULAT un ATAC trecând pe lângă distrugătorul american din Marea Baltică

Cele două avioane de luptă ruseşti, Suhoi SU-24, ar fi simulat un atac când au trecut extrem de aproape de bombardierul american USS Donald Cook din Marea Baltică, marţi, au informat o oficialitate a armatei americane, care a descris incidentul ca fiind "unul dintre cele mai agresive interacţiuni de acest fel.

RomaniaTV.net
14 apr. 2016, 20:54
Bombardierele ruseşti au SIMULAT un ATAC trecând pe lângă distrugătorul american din Marea Baltică

Zborul repetat ale celor două avioane ruseşti care au zburat razant pe deasupra bombardierului USS Donald Cook, de 11 ori, a făcut „cărări” la suprafaţa apei, a informat xaceeaşi sursă, precizând că avioanele nu aveau o încărcătură vizibilă de armament.

Pe de altă parte, elicopterul rusesc KA-27 Helix a făcut câteva ture în jurul bombardierului american, precum şi fotografii ale acestuia. Nava americană se afla în apele internaţionale în momentul când a fost survolată de aparatele ruseşti. Cel mai apropiat teritoriu rusesc se afla la aproximativ 70 de mile marine distanţă, în enclava Kaliningrad, aflată între Lituania şi Polonia, potrivit Reuters.

Armata americană a dat publicităţii fotografii şi imagini video cu aceste incidente. Într-una dintre fotografii se vede cum un SU-24 zboară la altitudine foarte joasă deasupra bombardierului american.

În 1972, SUA şi fosta Uniune Sovietică au semnat un acord ce interzicea „atacurile simulate împotriva navelor şi a avioanelor”.

John Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că „acest incident dovedeşte o inconştienţă totală referitoare la regulile operaţiunilor militare aflate în proximitate în apele internaţionale şi în speţiul aerian internaţional”.