„Bombe” cu brânză de vaci şi roşii. Cum se fac delicioasele plăcinte. Reţeta pas cu pas

Astăzi vă prezentăm o reţetă inedită de plăcinte. Se numesc "Bombe" şi se prepară cu brânză de vaci şi roşii. Sub absolut delicioase.

30 iul. 2022, 16:00
„Bombe” cu brânză de vaci şi roşii. Cum se fac delicioasele plăcinte. Reţeta pas cu pas

„Bombe” cu brânză de vaci şi roşii. Sunt delicioase şi se fac foarte uşor. Întreaga familie se va îndrăgosti de aceste plăcinţele. Vă prezentăm reţeta pas cu pas.

„Bombe” cu brânză de vaci şi roşii. Uite cum se prepară

Citeşte şi Reţetă Prăjitura Verdens Beste. Cum se face cea mai bună prăjitură din lume

Pentru prepararea aluatului ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 350 grame de făină (+50 grame pentru stropirea mesei)

– 200 mililitri apă clocotită

– O linguriță de zahăr

– O linguriță de sare

– Patru linguri de ulei de floarea soarelui.

Pentru umplutură ai nevoie de 200 de grame de brânză (pe care o preferați: caș, brânză de vaci, telemea etc), o legătură de mărar, doi căței de usturoi, şase roșii cherry, sare după gust.

Mod de preparare, reţeta pas cu pas

Citeşte şi Reţetă de prăjitură cu pepene galben. Desert simplu şi răcoros pentru un weekend canicular. Există şi varianta fără coacere

Aveţi nevoie de un casttron mai mare, în care să adăugaţi apa clocotită, sarea, zahărul, uleiul vegetal. Trebuie se amestecați bine, până când zahărul și sarea se dizolvă. Următorul pas este să adăugați făina, după care începeţi să frământați rapid aluatul până când devine un aluat neted. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut timp de 30 de minute, potrivit stiridiaspora.ro.

În această perioadă nu este timp să vă odihniţi, deoarece trebuie să pregătiţi umplutura. Puneţi brânza într-un bol, adăugaţi mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat şi un praf de sare, după care amestecaţi bine toată compoziţia.

Presăraţi puţină făină pe masa de lucru, apoi împărţiţi aluatul în două părţi egale. Întindeți ambele bucăți de aluat cu un sucitor într-un strat subțire. Pe un strat, cu un pahar, se marchează locul pentru umplutură. Pune niște brânză și o felie de roșie, acoperiţi cu al doilea strat de aluat, apoi apăsaţi cu paharul peste, astfel încât umplutura să fie în centru. Așa tăiem plăcintele. Scoateți resturile de aluat, amestecați fără făină într-un bulgăre și apoi facem plăcinte din el după același principiu.

Plăcinţelele se prăjesc în ulei, la foc mediu.

Asta e tot, poftă bună!