BOMBE la Chişinău. Autorităţile fac ANCHETĂ PENALĂ privind alarmele teroriste VIDEO

O operaţiune de amploare a Poliţiei din Chişinău a fost iniţiată după mai multe alarme cu bombă şi descoperirea, miercuri, a mai multor arme, detonatoare şi muniţie.

27 mai 2015, 20:20
BOMBE la Chişinău. Autorităţile fac ANCHETĂ PENALĂ privind alarmele teroriste VIDEO

Cel puţin 22 de cocktailuri Molotov, bombe artizanale, arme şi detonatoare au fost depistate de poliţie în două clădiri din Chişinău – una situată chiar în centrul istoric, iar cealaltă, în sectorul Botanica. În total, forţele de ordine au efectuat verificări în trei clădiri, iar operaţiunea va continua timp de 72 de ore. Poliția a inițiat o cauză penală în acest caz.

„Poliţia a obţinut o informaţie operativă prin care am fost informaţi că avem trei locații minate în oraș, de fapt nu minate, dar sunt materiale explozive în locaţiile respective”, a declarat ministrul de Interne, Oleg Balan.

La ora 15.00, o clădire de pe strada Columna din centrul Capitalei a fost încercuită de poliție. Angajați de la Bombteh și Serviciul Situațiilor Excepționale au căutat obiecte explozive, care ar fi fost plasate în interior. Toţi cei care se aflau în clădirea de alături au fost evacuați: ”Ne-au spus brusc să evacuăm clădirea și atât. Ne-am speriat fiindcă cineva ne-a spus că este alarmă cu bombă, dar nu știm.’Nu ne-au spus motivul, ne-au rugat să ieșim afară din oficiu, să așteptăm în parc vreo jumătate de oră”, potrivit publika.md

Peste puţin timp, aceste temeri s-au confirmat. Poliţia a găsit un adevărat arsenal. „S-au găsit mai multe cocktailuri Molotov, detonatoare, telefoane mobile şi măşti Anonymous”, a precizat ministrul de Interne.
La ora 16.30 verificările au continuat într-o clădire neterminată de pe strada București, însă nu au fost găsite obiecte suspecte.

În atenția forțelor de ordine a intrat și o construcţie de pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei.”Ca şi în sediul de la clădirea de pe Columna, aici au fost găsite sticle cu coktail Molotov într-un volum mult mai mare, aici au fost găsite 13 sticle cu cocktail Molotov, materiale exploziv, detonatoare, telefoane mobile”, a explicat Oleg Balan.