Bomboane Raffaello reţeta de casă

Ce poate fi mai bun, mai delicios și mai elegant decât bomboanele Raffaello făcute în casă? În momentele când vrei să te răsfeți, aceste bomboane sunt tot ceea ce ai nevoie pentru un desert incredibil de ușor de preparat.

11 mart. 2016, 11:52
Bomboane Raffaello reţeta de casă

Bomboanele Raffaello rețeta de casă sunt excelente pentru evenimente în familie, pentru musafiri, dar mai ales pentru cei mici, care adoră să ajungă mai repede la aluna din mijloc și să o ronțăie.

Iată o rețetă rapidă pentru bomboanele tale preferate:

Ce ai nevoie pentru Bomboane Raffaello rețeta de casă?

– 500 de grame de lapte praf (lapte praf pentru ciocolată de casă, nu lapte praf pentru copii),

– 200 de grame de unt de 80% grăsime,

– 200 de grame de zahăr pudră,

– 100 de grame de nucă de cocos fulgi,

– 1 lingură mare de smântână normală, nu lichidă

– alune, migdale sau fistic cât este nevoie

Cum prepari Bomboane Raffaello rețeta de casă?

Se amestecă laptele praf cu zahărul și cu nuca de cocos. Se poate folosi și un blender, dar merge și cu o lingură. Untul se lasă înainte la temperatura camerei și se adaugă peste ingredientele uscate. Cu ajutorul unui blender, ingredientele se vot pătrunde mai repede și mai ușor. Dar nu este nicio problemă dacă se prepară și cu mâna. La final se adaugă și smântâna și se amestecă bine de tot. În cazul în care aluatul este prea moale, se mai reglează cu lapte praf sau nucă de cocos, depinde de gusturile fiecăruia. Se mai poate adăuga și biscuite ras. Dacă este un aluat prea tare, se mai adaugă smântână.

Apoi, alunele, migdalele sau fisticul se îmbracă cu aluatul proaspăt făcut. Se tăvălesc prin fulgi de nucă de cocos și se pun la rece pe un platou. Se păstrează o distanță de 2 cm între bomboane. Se pot lăsa și așa simple, sunt la fel de delicioase.

La această rețetă de bomboane Raffaello de casă se mai pot adăuga și napolitane cu cremă de vanilie sau ciocolată albă sau ambele. Oricum, ele sunt la fel de bune și fără aceste ingrediente, mai ales dacă le faceți pentru cei mici din familie. Simplu, rapid și eficient, o rețetă excelentă și niște bomboane care va încânta pe toată lumea. Poftă bună!

Vezi cum se prepară şi bomboanele de ciocolată cu migdale