Bonetti: Mai mult decât am făcut astăzi nu se putea face

Tehnicianul echipei Dinamo, Dario Bonetti, a declarat, duminică seară, după derbiul pierdut în faţa Stelei, scor 1-3, că elevii săi nu puteau face mai mult şi a precizat că în opinia sa dinamoviştilor ar fi trebuit să li se acorde un penalti.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 10:31
Bonetti: Mai mult decât am făcut astăzi nu se putea face

„Cred că am avut un penalti neacordat şi cred că era mai corect să fie acordat al nostru decât cel pe care l-a dat Stelei. Am fost constrâns să fac două schimbări pentru că s-au accidentat, ceea ce a dus la pierderea calităţii jocului nostru. Cred că rezultatul de astăzi a fost condiţionat şi de faptul că Steaua a primit un penalti şi nouă ni s-a refuzat unul, pentru că putea să fie 2-1 pentru noi la un moment dat şi se putea întâmpla orice. Felicit însă jucătorii mei pentru atitudinea din teren, mai ales că trebuie să ţinem cont că am jucat la doar 72 de ore după meciul de Cupă. Diferenţa a fost făcută şi de lipsa de experienţă a jucătorilor mei în faţa steliştilor. Mai mult decât am făcut astăzi nu se putea face”, a spus Bonetti.

Tehnicianul a precizat că Steaua e echipa cea mai puternică din România la ora actuală. „Are foarte multă forţă, cu jucători tehnici care ne sunt superiori şi tactic şi fizic. Sunt jucători mai puternici decât noi şi asta o vede toată lumea. E o chestiune de forţă genetică, jucătorii stelişti aşa au fost construiţi”, a declarat el.

Dario Bonetti este de părere că nu este necesară aducerea de arbitri străini pentru meciurile din Liga I. „Nu cred că e nevoie de arbitri străini în campionatul românesc şi cred că arbitrajul din această seară a fost de o calitate mai joasă”, a adăugat tehnicianul.

Bonetti a menţionat că poziţia echipei Dinamo în clasament nu este justă. „Am pierdut multe puncte din cauza lipsei de experienţă a jucătorilor mei. Diferenţa se face şi prin forţa grupului şi Steaua are mai mulţi jucători de valoare. Avem şi noi jucători tineri de valoare, dar trebuie să aşteptăm să crească. Oricum în acest sezon locul unu nu este obiectivul nostru, avem nevoie de timp. Cred că în seara asta jucătorii mei au dat sută la sută”, a mai spus Dario Bonetti.

Referitor la faptul că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a vorbit despre demiterea sa de la Dinamo în cazul unei înfrângeri în derbi, Bonetti a spus: „Dragomir are o mare responsabilitate ca şef al LPF şi ar trebui să răspundă de ce se cer arbitri străini, cred că nu ar trebui să se amestece în treburile interne ale unui club. Poate că îi e frică de faptul că voi face o echipă mare la Dinamo, ar trebui să tacă pentru că toată lumea ştie de partea cui este, de partea Stelei”.

Formaţia Steaua Bucureşti a învins, duminică seară, cu scorul de 3-1, echipa Dinamo, în derbiul etapei a XIV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională, în care a revenit după ce la pauză a fost condusă cu 1-0.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Rusescu ’63 din penalti, ’83 şi Szukala ’87, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Alexe, în minutul 38.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă belgiană, condusă la centru de Alexandre Boucaut.