Veşti excelente pentru trei milioane de muncitori. Bonusuri de 350 de euro la începutul anului 2023

Bonusuri de 350 de euro la începutul anului 2023. Contribuția economică face parte dintr-un „protocol extraordinar” și este rezultatul unui acord între sindicate și asociațiile cooperative de consumatori pentru a ajuta muncitorii să facă față creșterii prețurilor.

23 dec. 2022, 14:30
Veşti excelente pentru trei milioane de muncitori. Bonusuri de 350 de euro la începutul anului 2023
Bonusuri de 350 de euro la începutul anului 2023

Bonusuri de 350 de euro la începutul anului 2023. Măsura este destinată să ajungă în două tranșe (între ianuarie și martie 2023) și este destinată angajaților din turism și servicii din Italia.

Citeşte şi: Menajerele, bonele și asistentele familiale din Italia pot beneficia de pensie cu cinci ani de contribuții

Bonusuri de 350 de euro la începutul anului 2023

Acordul a fost făcut de sindicatele Filcams Cgil (n.r. – Federația Italiană a Lucrătorilor de Servicii de Turism Comercial), Fisascat Cisl (n.r. – Federația Italiană a Serviciilor Comerciale și Conexe și Turismului) și Uiltucs (n.r. – Uniunea Italiană a Lucrătorilor din Turism, Comerț și Servicii). Lucrătorii din aceste sectoare vor primi un bonus unic de 350 de euro la începutul noului an pentru a face față costului vieții.

Prima tranșă va sosi cu salariul din ianuarie: 200 de euro cu salariul din ianuarie și a doua tranșă va fi de 150 de euro cu cel al lunii martie, potrivit stiridiaspora.ro.

Câți bani câștigă o femeie de serviciu în Italia pe lună

Traiul greu din țară le determină pe mii de românce să îşi sacrifice viaţa peste hotare pentru ca cei de acasă să aibă un trai decent.

În ultima vreme, inflația a crescut extrem de mult, atingând chiar un nivel record, iar asta apasă destul de greu pe umerii românilor care reușesc să facă față din ce în ce mai greu creșterilor prețurilor.

Astfel, salariul unei femei de serviciu în Italia este în jur de 1.600 -1.800 de euro pe lună, potrivit unui site de anunțuri cu joburi. O sumă pe care în România este extrem de greu să o câștigi și la care o femeie de serviciu nici măcar nu visează.

Româncele care vor să plece în Italia în căutarea unui astfel de loc de muncă trebuie să știe că au nevoie de o condiție fizică foarte bună și din fericire, nu se cere cunoașterea limbii.