Bonus pentru vaccinare, oferit de patroni. Propunerea făcută de un om de afaceri

Bonus pentru vaccinare, oferit de patroni. Propunerea este făcută de un antreprenor din sănătate, Dragoș Damian, director executiv PRIMER - Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din România. Acesta a explicat la cât se ridică stimulentul propus și care este scopul acestui gest.

10 ian. 2021, 11:27
Bonus pentru vaccinare, oferit de patroni. Propunerea făcută de un om de afaceri
Dragoș Damian, director executiv PRIMER

Bonus pentru vaccinare, oferit de patroni. „Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare.

Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni”, a declarat, la Digi24, Dragoș Damian.

Citeşte şi: Mihai Tudose: „Dozele de vaccin vin cu țârâita și sunt administrate fără nici o logică”

Bonus pentru vaccinare, oferit de patroni

El a precizat că propunerea pe care o face, de a da angajaților acest bonus de vaccinare, se adresează angajatorilor, dar și Guvernului, pentru a face deductibilă de la impozitare această sumă, așa cum se întâmplă în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.

Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructficat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou.

E bine să fie deductibilă suma, pentru că la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul, dar vom face acest lucru și sunt foarte mulți antreprenori care vor să-și dovedească recunoștința față de angajați pentru acest efort”, a explicat Damian.

Gândiți-vă altfel: haideți să ne gândim la pierderile pe care le are economia în acest moment, care sunt de miliarde de lei, la faptul că ea trebuie să fie susținută prin bani de la stat sau de la Uniunea Europeană.

Este normal ca noi să vrem să pornim economia mai repede și să avem cât mai mulți dintre angajații noștri vaccinați și atunci acest bonus, acest mesaj de recunoștință pentru angajați, pentru unii este și un stimulent să se vaccineze, nu ne ascundem de acest lucru. Este o idee bună pentru că o să putem porni economia și viața noastră socială mai repede. Ar fi ideal dacă ne-am vaccina în două-trei luni”, a mai arătat Dragoș Damian.

Citeşte şi: Campanie de vaccinare în şcoli. Sub 50% dintre angajaţii din Sectoarele 1 şi 4 acceptă vaccinul

ANALIZĂ. Cine este de vină pentru vaccinarea lentă din UE

Uniunea Europeană se află la coada clasamentului, după Regatul Unit, SUA și Israel, în ceea ce priveşte vaccinarea, iar din ce în ce mai mulți critici dau vina pe Comisia Europeană pentru strategia pe care a ales-o, arată o analiză făcută de jurnaliștii Politico.

Weekendul trecut, Markus Söder, liderul Uniunii Creștine Sociale din Germania, și CEO-ul BioNTech, Uğur Șahin, au criticat Comisia pentru că nu a achiziționat suficient vaccin BioNTech / Pfizer, primul vaccin aprobat de autoritățile de reglementare europene.

Comisia s-a apărat luni, respingând criticile conform cărora modul în care a abordat achiziţia vaccinurilor împotriva COVID-19 este cauza campaniei lente şi întârziate de vaccinare în statele UE. De asemenea, CE a declarat atunci că a achiziționat peste 2 miliarde de doze de vaccin de la șapte producători cu participarea statelor membre pe tot parcursul procesului.

Nu cred că adevărata problemă este numărul de doze de vaccin, ci faptul că suntem la începutul lansării campaniei de vaccinare. Toți judecăm de parcă această campanie s-ar fi încheiat, când, de fapt, este abia la început”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei. (Citeşte AICI mai multe detalii)