Campanie de vaccinare în şcoli. Sub 50% dintre angajaţii din Sectoarele 1 şi 4 acceptă vaccinul

Campanie de vaccinare în şcoli. În Sectoarele 1 şi 4 din Capitală, sub 50% dintre angajaţi acceptă să se vaccineze. Inspectoratele din toată țara trebuie să raporteze până pe 15 ianuarie care este procentul de consimțământ cu privire la vaccinare în rândul cadrelor didactice, dar și al personalului auxiliar.

09 ian. 2021, 23:03
Campanie de vaccinare în şcoli. Sub 50% dintre angajaţii din Sectoarele 1 şi 4 acceptă vaccinul
Reticența față de vaccinul anti-COVID a angajaților din sistemul de învățământ rămâne la cote ridicate

Campanie de vaccinare în şcoli. În Sectorul 1 intenționează să se vaccineze 48% dintre angajații unităților de învățământ, în timp ce în Sectorul 4 rata de acceptare a imunizării este de 44%, potrivit educaţieprivată.ro.

Din datele preliminare, reiese că reticența față de  vaccinul anti-COVID a angajaților din sistemul de învățământ rămâne la cote ridicate, inclusiv în cele mai prestigioase școli din București.

Citeşte şi: Vaccinare în România. Asociaţia Municipiilor din România, solicitare către Ministerul Sănătăţii

Campanie de vaccinare în şcoli. Premierul Cîţu este încrezător

În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîțu s-a declarat încrezător cu privire la proporția în care angajații din sistemul de învățământ vor accepta să fie vaccinați.

Cand va fi vaccinarea, vor fi mai multi de 50%, mai mult de jumătate. Nu as merge pe estimări și pe sondaje”, a spus Cîțu, referindu-se la cifrele avansate de Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, potrivit cărora doar 56% dintre angajații școlilor doresc să fie vaccinați.

Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de a se vaccina. Sunt peste 340.000 de angajați. Am lansat o interogare, până în data de 15 ianuarie orele 16:00. Acela va fi rezultatul. nu sondajele in eșantioane mici”, a comentat și Cîmpeanu, în legătură cu acest subiect.

Scandal între primari şi Ministerul Sănătăţii pe tema vaccinării

Edilii se plâng că au fost obligați să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului, fără a primi bani însă bani pentru aceasta. Emil Boc și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe tema finanţării centrelor de vaccinare.

Citeşte şi: Scandal la Spitalul Universitar din cauza vaccinării. Sistemul a picat, iar zeci de medici aşteaptă să se imunizeze

Cum bugetul pe 2021 încă nu a fost adoptat, iar primăriile își adoptă oricum bugetul la 45 de zile după aceea, „ar însemna să luăm bani de la creșe, de la bursele pentru elevi, de la sănătate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare și în aceste condiții, am cerut politicos, dar ferm în același timp, ca în această ordonanță de urgență pe care Ministerul Sănătății o pregătește să nu ignore problema finanțării”, a explicat Emil Boc la Digi24.