Bonusuri de 400 de euro pentru români! Ce categorie de persoane poate primi banii imediat

Există un loc de muncă ce le oferă angajaților români un bonus de 400 de euro la salariu! În plus, angajații mai primesc și transport gratuit, dar și decontarea chiriei. Acest loc de muncă este la mare căutare!

03 apr. 2024, 10:09
Bonusuri de 400 de euro pentru români! Ce categorie de persoane poate primi banii imediat
Bonusuri de 400 de euro pentru români! Ce categorie de persoane pot primi banii imediat

Un județ din România a luat decizia de a atrage medici prin oferirea de stimulente în euro, în încercarea de a combate deficitul uriaș de specialiști în domeniul medical în majoritatea spitalelor din zonă.

Citește și: Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc bonusuri pe card în luna mai. Artificiul financiar prin care primele nu se impozitează

Bonusuri de 400 de euro pentru români

În județul Galați din România, criza medicilor a determinat managerii de spitale să găsească soluții pentru a atrage cadre medicale. În această zonă se oferă, pe lângă salariu, un stimulent financiar lunar de 400 de euro pentru fiecare medic care alege să lucreze aici.

Autoritățile locale au făcut eforturi semnificative pentru a atrage investiții din fonduri europene, din acestea construindu-se clădiri noi, secții și ambulatorii. În plus, s-au dotat mai multe secții cu echipamente de ultimă generație pentru îngrijirea conformă a pacienților.

Pentru a-i atrage pe medici, angajatorii oferă beneficii majore. E vorba de transport gratuit și de decontarea chiriei, dar și de bonusul lunar. Toate aceste avantaje sunt oferite în speranța că specialiștii vor fi mai dornici să se stabilească și să lucreze în această regiune.

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a menționat că se oferă stimulente financiare pentru medicii din Tecuci și Târgu Bujor, aici fiind unitățile medicale ce caută personal. Conform acestuia, există și anumite specializări, cum ar fi fizicienii medicali. Deși nu sunt încadrați ca personal medical, ei au un rol esențial în ceea ce privește sănătatea oamenilor. Aceștia se ocupă de tratarea pacienților, în special în cazul pacienților cu cancer care necesită radioterapie. Pentru a încuraja specialiștii în aceste domenii să rămână la Spitalul Județean, Costel Fotea a spus că se acordă stimulente financiare din bugetul Consiliului Județean.

Cu câteva săptămâni în urmă, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că el și colegii săi din Guvern au luat decizia de a debloca angajările în sistemul medical.

„Știți foarte bine că am deblocat posturile din învățământ și din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunță, își dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgență nu există nicio restricție, la fel și la ATI”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că există o problemă reală cu lipsa de personal în domeniul medical, mai ales în spitalele din orașele mici. După discuțiile avute cu ministrul de resort, șeful Guvernului a spus că intenționează să se concentreze și asupra instituțiilor mari spitalicești. Conform lui Ciolacu, există programe naționale și ONG-uri, precum Salvați Copiii și Caravana cu medici. Acestea încearcă să ofere asistență medicală, prevenție și controale medicale în zonele rurale.

Citește și: Se caută români care să lucreze la un abator din străinătate. Salariul poate ajunge până la 5.300 de euro/lună și se oferă bani de vacanță și bonusuri