Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc bonusuri pe card în luna mai. Artificiul financiar prin care primele nu se impozitează

Bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, dar există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul.

29 mart. 2024, 19:22
Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc bonusuri pe card în luna mai. Artificiul financiar prin care primele nu se impozitează
Cât de scump o să fie mielul de Paște

Prime Paşte 2024. Cadoul in numerar de 300 lei este asimilat veniturilor din salarii și nu se include în baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii si contribuțiilor sociale obligatorii.

Potrivit art. 76 alin. (4) din Codul fiscal, următoarele venituri nu sunt impozabile, in întelesul impozitului pe venit:

a) ajutoarele de înmormantare, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere/adopție, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale, veniturile reprezentând cadouri în bani și/sau în natură, inclusiv tichete cadou, oferite salariaților, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la și de la locul de muncă al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariații proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariații proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de muncă sau in regulamentul intern.

Vouchere sociale 2024. Care este noul număr de telefon unde suni dacă nu ai primit 250 de lei pe card în aceste zile

Prime Paşte 2024. În cazul cadourilor în bani și/sau in natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoana în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depașește 300 lei:

(i) cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului si a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
(ii) cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
(iii) cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Vouchere sociale 2024. E oficial, crește plafonul veniturilor pentru cei care primesc carduri sociale pentru alimente şi mese calde

Prime Paşte 2024. Prin urmare, sumele in numerar în sumă de 300 de lei/persoană acordate cu ocazia Paștelui nu sunt impozabile. Atenție, însă, dacă societatea dorește să acorde si tichete cadou, se depăseste valoarea de 300 de lei, astfel că tot ceea ce se acordă peste plafon devina sumă impozabilă sub aspectul impozitului pe venit si al contribuțiilor sociale. În plafonul de 300 de lei/persoană se includ sumele acordate în numerar și valoarea tichetelor cadou (cumulat nu trebuie să depășeasca 300 de lei/persoana).