BOR, „îngrijorată” de încercările de implementare a educaţiei sexuale în şcoli

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act "cu îngrijorare" de încercările de implementare a educaţiei sexuale în şcoli. Înalţii ierarhi din conducerea BOR au reiterat faptul că o astfel de disciplină ar avea un "conţinut ideologic potrivnic valorilor familiei creştine şi inadecvat vârstei copiilor"

22 iul. 2021, 14:22
BOR, „îngrijorată” de încercările de implementare a educaţiei sexuale în şcoli

BOR educaţie sexuală. În cadrul şedinţei Sfântului Sinod, de miercuri 21 iulie şi rpezidată de ÎPS Daniel, au fost luate mai multe hotărâri.

Patriarhia Română îşi reafirmă poziţia sa cu privire la păstrarea caracterului opţional al orelor care vizează ‘educaţia pentru viaţă’ şi avertizează asupra riscurilor unei ‘educaţii sexuale’ cu un conţinut ideologic potrivnic valorilor familiei creştine şi inadecvat vârstei copiilor„, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Conducerea BOR a decis înscrierea numelui Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în ziua de 4 ianuarie şi aprobarea textului Sinaxarului, Troparului, Condacului, Slujbei, Acatistului şi Paraclisului acestuia.

Citeste si Ierarhii nu vor mai avea dreptul să ocupe funcţii de demnitari şi de înalţi funcţionari publici

Ierarhii nu vor mai avea dreptul să ocupe funcţii de demnitari şi de înalţi funcţionari publici

De asemenea, a fost aprobată hotărârea Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc din 4 martie referitoare la incompatibilitatea slujirii clericale cu funcţiile şi/sau demnităţile publice, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod 1676/6 martie 2008, care precizează că „arhiereului, preotului, diaconului, monahiei şi monahului din Biserica Ortodoxă Română le este interzis să ocupe funcţii de demnitar/înalt funcţionar public la nivel central sau local în statul român sau în alte state„.

Sfântul Sinod a reamintit că, potrivit sfintelor canoane, hirotoniile în treptele de diacon şi de preot în Biserica Ortodoxă Română se pot săvârşi de către chiriarh doar pentru parohii şi mănăstiri din eparhia pe care o păstoreşte conform prevederilor statutare. Ierarhul care va hirotoni un candidat aparţinând altei eparhii decât cea pe care o păstoreşte, fără încuviinţarea ierarhului de la care provine candidatul, va fi trimis în judecata Consistoriului arhieresc prim, iar hirotonia va fi declarată nulă„, mai informează comunicatul Patriarhiei.

Sfântul Sinod a mai aprobat înfiinţarea a două noi parohii pentru comunităţile ortodoxe române din Ljubljana (Slovenia) şi din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Ambele parohii vor fi sub directa autoritate a Patriarhiei Române.

Citeste si Patriarhul Daniel împlineşte 70 de ani. Surpriza inedită pe care i-a făcut-o un artist plastic


loading...
Partenerii noștri