BOR, reacție fermă după ce ÎPS Teodosie îndeamnă populația să nu se vaccineze: ”Îndemnul lui, total dezavuat de Biserică!”

Biserica Ortodoxă Română vine cu un răspuns concis după ce Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, îndemană lumea la nevaccinare.

15 oct. 2021, 16:19
BOR, reacție fermă după ce ÎPS Teodosie îndeamnă populația să nu se vaccineze: ”Îndemnul lui, total dezavuat de Biserică!”

BOR, reacție fermă după ce ÎPS Teodosie îndeamnă populația să nu se vaccineze. Purtătorul de cuvânt al instituției atrage atenția totodată la martirii cu cauze false care pot apărea în rândul credincioșilor creștini ortodocși.

BOR, reacție fermă după ce ÎPS Teodosie îndeamnă populația să nu se vaccineze: ”Îndemnul lui, total dezavuat de Biserică!”

„Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică. Trebuie distins in mod clar între problema certificatului verde, care e nuanțată, si îndemnul unui cleric împotriva vaccinarii. Ultimul e total dezavuat de Biserica.

Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii, nu puțini, în martirii unei cauze false. Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare.

Fiecare persoană decide liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale.”

ÎPS Teodosie a îndemnat răspicat credincioşii să nu se vaccineze la emisiunea „Dialog duhovnicesc” de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie spune verde în față ce crede despre vaccinare. Întrebat de realizatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu, cum să reacţioneze credincioşii dacă va fi obligatoriu Certificatul verde, ierarhul a transmis credincioşilor să se adreseze în masă Justiţiei.

„Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, care a spus de multe ori că nu se vaccinează din motive medicale, a transmis oamenilor: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, el auzind că în Uniunea Europeană „vaccinul va înceta“.

Citește și: ÎPS Teodosie a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular. Arhiepiscopul Tomisului refuză să se pensioneze!


loading...