BOR se delimitează radical de AUR: Populism îmbrăcat tricolor care luptă cu fantome ieșite din ceața conspiraționismului

Anunţul lui Vasile Bănescu vine după ce manifestanții aduși joi de partidul lui George Simion la Ministerul Sănătății să protesteze împotriva vaccinării obligatorii au luat cu asalt clădirea.

18 aug. 2023, 09:16
BOR se delimitează radical de AUR: Populism îmbrăcat tricolor care luptă cu fantome ieșite din ceața conspiraționismului

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, reacționează după mitingul AUR de la Ministerul Sănătății, unde câteva sute de oameni s-au adunat să protesteze față de obligtivitatea vaccinării, deși aceasta nici măcar nu e luată în considerare de autorități.

„O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața, în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac, în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare, o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist”, a scris purtătorul de cuvânt al BOR pe Facebook.

EXCLUSIV| Alexandru Rafila intervine în scandalul protestului de la Ministerul Sănătății și dă de pământ cu George Simion.”Un gest politic care este făcut în scop publicitar. Mie mi se pare o chestiune perversă”

Postarea lui Bănescu vine după ce manifestanții aduși joi de partidul lui George Simion la Ministerul Sănătății să protesteze împotriva vaccinării obligatorii au luat cu asalt clădirea, încercând să ajungă la ministrul Alexandru Rafila. Jandarmii i-au împiedicat, însă unul dintre protestatari, cunoscut sub porecla „Stegarul dac”, a reușit să treacă de cordon și s-a urcat pe balustrada balconului de la etajul I al ministerului.

Ministrul Sănătăţii a spus că protestul este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei. El a precizat că în ultimii 10 sau 15 ani, scăderea acoperirii vaccinale în România a fost un element îngrijorător şi a dus ţara noastră dincolo de locul 100 în clasamentul mondial şi suntem la multe vaccinuri pe ultimul loc, în Europa.

Citește și Haos în fața Ministerului Sănătății: protestatarii AUR au sărit la bătaie cu jandarmii și forțează intrarea în Minister. „Stegarul dac” a fost dat jos de pompieri de pe clădire

 

Premierul Ciolacu: Cred că este o ipocrizie cinică să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este o ipocrizie cinică să minţi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi şi a menţionat că vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie.
“Cred că este o ipocrizie cinică, aş spune dezgustătoare, să minţi şi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi, toţi, părinţii noştri, bunicii noştri, de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a explicat că Strategia Naţională de Vaccinare este despre o informare corectă şi a menţionat că nimeni nu va fi vaccinat forţat.
“Strategia Naţională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătăţii este despre informare corectă şi obligaţia statului român ca toţi românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflaţi în grupurile vulnerabile. Atât şi nimic mai mult. Repet, ca să înţeleagă foarte clar, nimeni nu va fi vaccinat forţat. Îi mulţumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieşit să explice, să detalieze tot acest program naţional de vaccinare şi îl încurajez să iasă în continuare”, a precizat premierul Ciolacu.

Reprezentanţii AUR au anunţat, miercuri, că vor organiza un protest, joi, de la ora 11.00, împotriva Strategiei Naţionale de Vaccinare pregătită şi elaborată de Ministerul Sănătăţii.

Aceştia precizau că această strategie ”nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării” şi solicitau ministrului Alexandru Rafila să retragă imediat Strategia Naţională de Vaccinare.

Joi, protestul a avut loc în faţa MInisterului Sănătăţii, Jandarmeria constatând mai multe încălcări ale legislaţiei.
Ulterior, AUR a transmis, printr-un comunicat de presă, că doar s-a alăturat acţiunii civice de protest organizată de societatea civilă în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva vaccinării.