Borbely: E puţin ciudat că au apărut două propuneri pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, cataloghează drept 'puţin ciudat' faptul că PNL a făcut două propuneri pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 08:52
Borbely: E puţin ciudat că au apărut două propuneri pentru funcţia de ministru al Transporturilor

‘Este o propunere interesantă. Propui pe cineva, care este un europarlamentar, şi care de fapt la nivelul Uniunii Europene a avut activitatea în ultima perioadă. Mie mi se pare altceva puţin ciudat, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat înainte de această nominalizare. A surprins puţin că au apărut într-adevăr mai multe nume, dar a fost un nume vehiculat şi chiar de preşedintele PNL: Nini Săpunaru. Eu cred că într-o coaliţie aceste lucruri e normal să se discute între cei doi lideri, mai ales dacă există o nominalizare şi dacă premierul are ceva de obiectat, atunci se clarifică în familie, înainte de a lansa numele respectiv în presă. Probabil că acest lucru e o problemă internă a USL-ului, dar mi s-a părut puţin surprinzător, pentru că s-au transmis unele declaraţii prin presă între liderii USL-ului’, a afirmat Borbely, luni, pentru RFI, cu privire la nominalizarea europarlamentarului Ramona Mănescu pentru portofoliul Transporturilor.

Liderul UDMR consideră că Ministerul Transporturilor este unul foarte important, iar situaţia de interimat la conducerea instituţiei nu este benefică.

‘Bine că s-a terminat, pentru că interimatul nu e bun pentru nimeni, trebuie să fie un ministru în fruntea Transporturilor, un minister foarte important şi ştim foarte bine care e problema cu absorbţia fondurilor europene, cu banii care sunt foarte puţini pe anul acesta şi pentru infrastructura rutieră. Deci era cazul să fie un ministru. Probabil astăzi deja se rezolvă această problemă şi la nivelul preşedintelui’, a adăugat Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, chiar dacă un ministru nu are experienţă, el trebuie să se dovedească un bun manager.

Partidul Naţional Liberal, căruia îi revine portofoliul Transporturilor prin algoritmul de guvernare, a decis duminică să-i prezinte primului-ministru două propuneri în vederea unei nominalizări la conducerea acestui minister – Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu.

Surse oficiale au declarat ulterior pentru AGERPRES că premierul a optat pentru Ramona Mănescu.